Haberler

    Beşiktaş, Golcülerini Tutamıyor

    Beşiktaş, son 4 sezonda en çok gol atan oyuncularını tutmayı başaramadı.

    Siyah-beyazlı ekipte 4 sezonda attıkları gollerle dikkati çeken Demba  Ba, Mario Gomez, Cenk Tosun, Vincent Aboubakar ve Anderson Talisca, başarılı  performanslarının ardından takımdan ayrıldı.
    Beşiktaş'ta golcü oyuncuların gidişi Demba Ba ile başladı.  Siyah-beyazlı ekibin İngiltere'nin Chelsea takımından 2014-2015 sezonu öncesi  transfer ettiği  Senegalli oyuncu, kısa sürede başarılı performans gösterdi.  Beşiktaş'ta 2014-2015'te 18 Spor Toto Süper Lig golüne imza atan Demba Ba, Avrupa  maçlarında 8 ve Türkiye Kupası'nda bir kez fileleri havalandırdı. Siyah-beyazlı  formayla 27 gol kaydeden Senegalli oyuncu, 13 milyon avro bedelle Çin'in Şanghay  Shenhua ekibine transfer oldu.
    Mario Gomez de bir sezon oynadı
    Şenol Güneş yönetiminde 2015-2016 sezonuna giren Beşiktaş, Demba  Ba'nın ardından golcü eksikliğini İtalya'nın Fiorentina ekibinden Alman oyuncu  Mario Gomez'i kiralayarak giderdi.
    Söz konusu sezonu şampiyon tamamlayan siyah-beyazlı ekipte Gomez de  attığı gollerle bu başarıda önemli pay sahibi oldu. Ligde 26 gol atan Alman  oyuncu, sezonu gol krallığıyla tamamladı. Avrupa kupalarında fileleri 2 kez  havalandıran ve 28 golle Beşiktaş'ın en golcü yabancı oyuncu unvanını elde eden  Mario Gomez, bu performansının ardından siyah-beyazlı ekiple devam etmeme kararı  aldı ve Wolfsburg tarafından transfer edildi.
    Cenk Tosun da başarılı performansının ardından gitti
    Siyah-beyazlı ekipte attığı gollerle Avrupa kulüplerinin dikkatini  çeken bir başka isim Cenk Tosun oldu.
    Mario Gomez'in ayrılmasının ardından kendini gösterme fırsatı bulan  Cenk Tosun, 2016-2017'de ligde 20 ve Avrupa kupalarında 4 gol atarak takımının en  golcü oyuncusu konumunu kazandı. 2017-2018 sezonun ilk bölümünde de siyah-beyazlı  formayla 8 lig, 4 Avrupa ve birer Süper Kupa ile Türkiye Kupası golüne imza atan  Cenk, 14 golle sezonun ilk yarısında takımının en golcü oyuncusu oldu. Cenk, bu  performansı sonrası devre arasında 22 milyon avro bonservis bedeliyle  İngiltere'nin Everton takımına verildi.
    Aboubakar'ı tutamadı
    Beşiktaş, 2017-2108'de Cenk Tosun'un ardından en golcü ikinci oyuncu  olan Vincent Aboubakar'ı da kadroda tutmayı başaramadı.
    2017-2018'de Porto'dan kiralık olarak kadroya dahil edilen Aboubakar,  Süper Lig'de 12 gol atarken, Avrupa maçlarında 6 ve Türkiye Kupası'nda bir kez  fileleri havalandırdı. Siyah-beyazlı takımdaki kariyerini 19 golle tamamlayan  Aboubakar, bir sonraki sezon takımı Porto ile devam etti.
    Son giden Talisca oldu
    Siyah-beyazlı takımda en golcü oyuncu özelliğini alarak giden bir  başka isim Anderson Talisca oldu.
    Portekiz'in Benfica ekibinden 2 yıllığına kiralanan Talisca, özellikle  2017-2018'de siyah-beyazlıların en golcü oyuncusu olarak öne çıktı. Söz konusu  sezonda ligde takımına 14 gol kazandıran Brezilyalı futbolcu, Avrupa kupalarında  4 kez fileleri havalandırdı. Türkiye Kupası'nda 2 kez gol sevinci yaşayan  Talisca, sezonu 20 golle tamamladı. Talisca, Beşiktaş'ın Benfica ile yaptığı  anlaşmadaki opsiyonu kullanmayınca kulübüne döndü.

    Kaynak: Skorer / Spor

    Anderson Talisca Cenk Tosun Beşiktaş Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title