Haberler

Beşiktaş, 'futbol ve Dostluk Günü' Kutlamalarına Ev Sahipliği Yaptı

Beşiktaş, 'Futbol ve Dostluk Günü' kutlamalarına ev sahipliği yaptıMerve DUNDAR İSTANBUL, (DHA)- FIFA ve 2018 Dünya Kupası'nın resmi ortağı Gazprom tarafından yürütülen 'Dostluk İçin Futbol' programına katılan 64 ülkede, 'Uluslararası Futbol ve Dostluk Günü' kutlandı.

Beşiktaş, 'Futbol ve Dostluk Günü' kutlamalarına ev sahipliği yaptı

Merve DUNDAR İSTANBUL, (DHA)- FIFA ve 2018 Dünya Kupası'nın resmi ortağı Gazprom tarafından yürütülen 'Dostluk İçin Futbol' programına katılan 64 ülkede, 'Uluslararası Futbol ve Dostluk Günü' kutlandı. Etkinliğin İstanbul ayağına ise, bu yıl programa genç oyuncusu Abdülmecid Dönmez ile katılan Beşiktaş ev sahipliği yaptı. Genç oyuncu, programın Temmuz ayında Rusya'nın St. Petersburg kentinde düzenlenecek etkinliklerde Türkiye'yi temsil edecek.

Bu yıl beşinci sezonu düzenlenen ve Afrika, Avrasya, Kuzey ve Güney Amerika'dan toplam 64 ülkenin katılacağı etkinlik için geri sayım devam ediyor. Program kapsamında tüm katılımcı ülkelerde kutlanan 'Uluslararası Futbol ve Dostluk Günü' İstanbul'da da kutlandı. Beşiktaş Fulya Hakkı Yeten Tesisleri'nin ev sahipliği yaptığı etkinlik kapsamında önce bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda, Beşiktaş Futbol Akademi Sportif ve Scout Direktörü Gökhan Keskin ve 'Dostluk için Futbol' programının Türkiye Direktörü Filiz Pak etkinliğin ayrıntılarını paylaştı.

'Türkiye'nin dördüncü kez katıldığı Dostluk İçin Futbol programında, geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu yıl da Beşiktaş'ın desteğini almaktan memnuniyet duyuyoruz' diyen Filiz Pak, 'Programa katılan ülkelerin sayısı bu yıl ikiye katlanarak 64'e ulaştı. Genç nesillere yönelik bu programlar, evrensel değerlerin tüm dünyaya yayılmasına yardımcı oluyor' diye konuştu. Organizasyonla ilgili görüşlerini dile getiren Gökhan Keskin ise, 'Dostluk İçin Futbol gibi programlar gençlerimize hem kendilerini uluslararası arenada gösterme fırsatı tanıyor, hem de farklı ülkelerden yaşıtlarıyla bağlar kurmalarını sağlıyor. Biz de Beşiktaş olarak, projenin değerlerine desteğimizi sunuyoruz' şeklinde konuştu.

Turnuvanın barış ve kardeşlik adına çok önemli olduğunu söyleyen genç oyuncu Abdülmecid Dönmez, bu organizasyonda yer alacağı için çok heyecanlı ve mutlu olduğunu dile getirdi.

Toplantının ardından Beşiktaş U12 Takımı oyuncuları ve Örnek Gençlik Spor oyuncuları arasından dostluk maçı oynandı. Oyuncular arasında programın dokuz değeri olan 'dostluk, eşitlik, adalet, sağlık, barış, sadakat, zafer, gelenek ve onuru' temsil eden 'dostluk bilekliklerinin' değiş tokuş edilmesiyle başlayan karşılaşma Beşiktaş'ın 4-0'lık galibiyetiyle sonuçlandı.

Programa bu yıl katılan 64 ülkenin 12 yaş grubu oyuncularından oluşacak sekiz karma takım, 1 Temmuz'da St. Petersburg'da düzenlenecek Dostluk İçin Futbol Şampiyonası'nda mücadele edecek. 2 Temmuz'da düzenlenecek Beşinci Dostluk İçin Futbol Çocuk Forumu'nun ardından programın tüm katılımcıları, Zenit Arena'da 2017 FIFA Konfederasyonlar Kupası final maçını izleyecek.

(FOTOĞRAF)

(Tür: Spor)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Beşiktaş Türkiye Gazprom Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title