Haberler

Beşiktaş Belediyesi'nden "Noel ve Şeb-i Arus" Etkinliği Açıklaması

Beşiktaş Belediyesi yaptığı açıklamada, “Noel ve Şeb-i Arus” etkinliği ve Hanuka Bayramı kutlamaları ile ilgili, “Bu yıl ülke ve dünya gündemindeki gelişmeler dolayısıyla toplumun çeşitli katmanlarında oluşan hassasiyetleri göz önüne alarak kutuplaştırmayı artıracak faaliyetlerden kaçınmak...

Beşiktaş Belediyesi yaptığı açıklamada, "Noel ve Şeb-i Arus" etkinliği ve Hanuka Bayramı kutlamaları ile ilgili, "Bu yıl ülke ve dünya gündemindeki gelişmeler dolayısıyla toplumun çeşitli katmanlarında oluşan hassasiyetleri göz önüne alarak kutuplaştırmayı artıracak faaliyetlerden kaçınmak adına her iki etkinliğimizi de iptal etme kararı aldık" ifadelerine yer verdi.

Beşiktaş Belediyesi, basında yer alan "Noel ve Şeb-i Arus" etkinliği ile ilgili çıkan haberler üzerine açıklama yaptı.

Beşiktaş Belediyesi'nin bugüne kadar birbirinden farklı etkinliklere imza atıldığının belirtildiği açıklamada, "Beşiktaş Belediyesi olarak Sayın Başkanımız Av. Murat Hazinedar'ın belediye başkanı seçildiği ilk günden itibaren kentimizin özelliklerini yansıtan çok önemli kültürel etkinliklere imza attık. Bu etkinlikler içerisinde mistik yönü ağır basan ve Osmanlı'dan Türkiye'ye bir ilk olan önemli etkinlikler de dikkat çekiyor. Örneğin üç semavi dinin mensuplarının huzur içinde yaşadığı Beşiktaş'a yaraşır biçimde aynı döneme denk gelen Şeb-i Arus'u anmak ve Noel'i kutlamak üzere 2014, 2015 ve 2016'da üç yıl üst üste düzenlediğimiz etkinliklerle bu iki ayrı kültürü aynı ortamda buluşturduk" denildi.

Programın iptal edildiğinin belirtildiği açıklamada, "Türkiye'nin kalbi, özgürlükler kenti Beşiktaş'a çok yakıştığını düşündüğümüz bu etkinliğimizi bu yıl Fulya Sanat'ta dördüncü kez düzenlemeyi planlıyorduk. Öte yandan 2015 yılında başlattığımız bir projeyle Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilke imza atarak Musevi vatandaşlarımızın Hanuka (Işıklar) Bayramını halka açık bir meydanda kutladık. Ortaköy Meydanı'ndan tüm dünyaya barış ve kardeşlik mesajları verdik. Bu etkinliğimizi de bu yıl üçüncü kez gerçekleştirerek Hanuka Bayramının altıncı gecesinde mumlarımızı yakarak Dünya Barış Parkı'ndan tüm dünyaya barış ve kardeşlik mesajları verecektik. Ancak bu yıl ülke ve dünya gündemindeki gelişmeler dolayısıyla toplumun çeşitli katmanlarında oluşan hassasiyetleri göz önüne alarak kutuplaştırmayı artıracak faaliyetlerden kaçınmak adına her iki etkinliğimizi de iptal etme kararı aldık" ifadelerine yer verildi.

Beşiktaş Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bu etkinlikler üzerinden Sayın Başkanımız Av. Murat Hazinedar'a yöneltilen eleştiriler ve birtakım odaklarla ilişkilendirme gayretlerini hayretle ve ibretle izliyoruz. Bilinmelidir ki Beşiktaş; hem Cumhuriyetin ve demokrasinin değerlerine saygılı, hem de halkımızın manevi değerlerine bağlıdır. Hem özgürlükçü hem inançlara saygılı olunabileceğini, sadece Beşiktaş'a değil İstanbul'a, Türkiye'ye ve dünyaya gösteriyoruz. Çünkü Beşiktaş milli ve dini değerlerle, çağdaş evrensel değerlerin bir arada kardeşçe ve özgürce yaşandığı kenttir. Beşiktaş'tan İstanbul'a, İstanbul'dan Türkiye'ye verilen özgürlükçü demokrasi mesajlarının da, bu anlayışa paralel gerçekleştirilen etkinliklerimizin kaynağı da budur. Mistik yönü ağır basan her iki etkinliğimiz de üç semavi dinin mensuplarının barış ve kardeşlik duyguları içerisinde yaşadığı Beşiktaş kent kültürünün bir yansımasıdır."

Açıklamada, Noel ve Şeb-i Arus ile Hanuka Bayramı etkinlikleri geleneğinin sürdürüleceği ifade edildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Beşiktaş Belediyesi Murat Hazinedar İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title