Haberler

Beşiktaş, Avrupa'da Gelirini En Fazla Artıran Üçüncü Takım Oldu

Güncelleme:

Beşiktaş, Avrupa'nın en büyük 12 liginin 2016-2017 sezonu şampiyonları arasında, yüzde 43 ile gelirini en çok artıran üçüncü kulüp oldu. İlk sırada yüzde 86'lık artış ile Monaco yer aldı.

Yeni stat, üst üste yakalanan şampiyonluklar, artan UEFA ve yayın gelirleri ile son dönemde gelirlerini rekor seviyede artıran Beşiktaş''ın bu finansal performansı uluslararası kıyaslamalarda da dikkat çekmeye başladı. Uluslararası denetim ve danışmanlık şirketi KPMG''nin Avrupa futboluna yön veren 12 ülkenin son şampiyonlarını incelediği "The European Champions Report 2018" araştırmasına göre, Beşiktaş yüzde 43 ile gelirlerini en çok artıran üçüncü takım oldu.

EN YÜKSEK GELİRE SAHİP 5. ŞAMPİYON

Kara Kartal, 145 milyon Euro''luk toplam geliriyle en yüksek gelire sahip 5''inci şampiyon. Raporda, Beşiktaş''ın gelirlerinin bu yıl da artmaya devam ettiği ve gelecek yılki çalışmada bunun görüleceğine değiniliyor. Raporda, Beşiktaş''ın bu sezonki lig mücadelesinde biraz geride kaldığı ve gelir artışında bir aksaklık olmaması için Şampiyonlar Ligi''ne katılması gerektiğinin de altı çiziliyor.

GELİRİNİ EN ÇOK ARTIRAN MONACO

Gazete Habertürk''ten Sefer Yüksel''in haberine göre 12 şampiyonun yer aldığı listede gelirlerini en fazla artıran takım ise Fransa''nın son şampiyonu Monaco. Kulübün gelirleri geçen yıl yüzde 86 artış ile 144 milyon Euro''ya ulaşmış durumda. Raporda, Monaco''nun gelecek yılki, çalışmada da gelirini en fazla artıran kulüplerden biri olacağına dikkat çekiliyor. Bunun nedeni de bu sezon başında başta Kylian Mbappe, Benjamin Mendy ve Bernardo Silva olmak üzere futbolcu satışlarından elde edilen yaklaşık 350 milyon Euro''luk gelir. Geçen yılın şampiyonları arasında en yüksek gelire sahip kulüp ise 671 milyon Euro ile Real Madrid. İspanyol şampiyonu bir önceki yıla göre ise gelirlerini yüzde 8 artırabilmiş. Tabloda 3 kulübün gelirlerinde düşüş yaşadığı da dikkat çekiyor. Almanya Şampiyonu Bayern Munih 588 milyon Euro ile en yüksek geliri olan ikinci kulüp olmasına karşın, bir öndeki yıla göre gelirleri yüzde 1 düşmüş. Yine İngiltere Şampiyonu Chelsea''nin ve İsviçre şampiyonu Basel''in gelirlerinde yüzde 4''lük kayıp dikkat çekiyor.

KARA KARTAL''IN GELİRLERİ YÜZDE 43 ARTTI

Beşiktaş Avrupa''da Gelirini En Fazla Artıran Üçüncü Takım Oldu

SOSYAL MEDYA İLE YENİ TARAFTAR ARAYIŞINDALAR

Raporda en dikkat çekici değerlendirmelerden biri de, kulüplerin yeni gelirler yaratmak için yoğun çaba harcadıkları tespiti. Artan dijitalleşme ile birlikte kulüplerin dünyanın her tarafında kendilerine yeni taraftarlar bulma konusunda da kıyasa bir yarış içinde olduklarına değinilen raporda, dışa açılma stratejisi ile ilgili içerikler ve bunların özellikle sosyal medya yolu ile yeni kitlelere ulaştırılmasının hedeflendiği vurgulanıyor. Sosyal medyada takipçi sayısının öneminin altı çizilen rapora göre, Real Madrid, Instagram, Facebook, Twitter ve Youtube''daki toplam 208 milyon takipçi ile açık ara önde. Bu alanda Chelsea 72.9 milyon takipçi ile ikinci, Bayern Münih 61.4 milyon takipçi ile üçüncü, Juventus 46.5 milyon takipçi ile dördüncü, Beşiktaş ise 11.4 milyon takipçi ile beşinci sırada yer alıyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Beşiktaş Spor Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title