Haberler

Beşiktaş'a Üçüncü Brezilyalı Forvet

-Spor-

-SPOR-

Övünç ÖZDEM, İstanbul DHA

Beşiktaş, Süper Lig sona ermeden önümüzdeki sezonun kadrosunu oluşturmak için son 1 aydır yurt dışında yaptığı çalışmaları sürdürüyor. Bugüne kadar daha çok defans oyuncuları üzerinde duran Siyah Beyazlı ekip, Hırvatistan'da yaptığı araştırmalar sonucu teknik direktör Jean Tigana'nın istediği özelliklere sahip bir forvet oyuncusu buldu.

24 yaşında 1.75 boyunda olan Brezilya doğumlu Eduardo Alves Da Silva, Hırvatistan milli takımında forma giyiyor. Futbol hayatına 15 yaşında Brezilya'nın CBF Nova Kennedy takımında başlayan Da Silva 1998 yılında Dinamo Zagreb'e transfer oldu. Bu transferin ardından iki kez kiralık olarak başka kulüplere giden Eduardo Da Silva, 2003 yılından bu yana sürekli olarak Dinamo Zagreb'te forma giyiyor.

Hırvatistan'a ilk geldiği sezon Balkanlarda uyum zorluğu yaşayan, ancak daha sonra ülke futboluna alışan Brezilya doğumlu oyuncu 2004 yılında Hırvatistan U 21 milli takamında forma giydi. U 21 milli takım formasıyla çıktığı 12 maçta 8 gol atan Da Silva, gösterdiği performansın ardından Hırvatistan A milli takımına yükseldi. Bu forma altında da 11 maçta 7 gol kaydeden genç oyuncu Dinamo Zagreb formasıyla da gollerine devam ediyor. Beşiktaş'ın Brezilyalı forveti Bobo gibi takma adı bulunan genç oyuncu, Eduardo Da Silva yerine DUDU lakabını kullanıyor.

Zagrep taraftarının da en sevdiği oyuncu olan Dudu bu sezon Hırvatistan birinci liginde forma giydiği 23 maçta 23 gol kaydetti. Da Silva geçen sezonda oynadığı 29 karşılaşmada 20 kez ağları havalandırmayı başardı.

Dudu son olarak Euro 2008 Avrupa Şampiyonası E grubunda oynanan Makedonya maçında 88. dakikada attığı golla Hırvatistan'ı galibiyete taşıyan isim olmuştu. Bu mücadelede Dudu'yu tribünden izleyen Beşiktaş transfer komitesi zaman kaybetmeden Jean Tigana ile biraraya geldi. Fransız teknik adam bu oyuncunun alınması için yöneticilere şimdiden baskı yapmaya başladığı öğrenilirken, Dudu'nun çok hızlı ve son vuruşları çok etkili bir oyuncu olduğu öğrenildi.

Hırvatistan'da 2006 yılının en değerli oyuncusu seçilen Dudu'nun Dinamo Zagreb ile olan sözleşmesi sezon sonunda bitecek olması, bu transfer için Siyah-Beyazlı yöneticileri şimdiden harekete geçirdi.

Eduardo Da Silva'nın şimdiye kadar forma giydiği takımlar ise şunlar:

1998 CBF Nova Kennedy

1998 - 1999 Dinamo Zagreb

1999 - 2000 Bangu Atlético Clube

2001-2002 Dinamo Zagrep

2002-2003 Inter ZapreÜic

2003 - ..... Dinamo Zagreb

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title