Haberler

Besaş İşçileri Bin 500 YTL'lik Maaşı Davul Zurna ile Oynayarak Kutladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne Bağlı Besaş Ekmek'te Çalışan 43 İşçinin Maaşlarına Yüzde 11 Oranında Zam Yapıldı. Sosyal Yardımlarla Birlikte

Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Besaş Ekmek'te çalışan 43 işçinin maaşlarına yüzde 11 oranında zam yapıldı. Sosyal yardımlarla birlikte

bir işçinin aylık ücreti bin 500 YTL'ye ulaşınca, fırın işçileri yeni maaşlarını davul zurna eşliğinde halay çekerek kutladılar.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ile Hak İş'e bağlı Öz Gıda İş Sendikası Genel Sekreteri Baki Gülbaba arasında imzalanan 2 yıllık toplu sözleşme ile

maaşlara yüzde 11 oranında zam yapıldı. 2008 yılının sonuna kadar ayrıca her altı ayda bir enflasyon oranının bir puan üzerinde zamlar devam edecek. Yakacak, giyecek, öğrenci yardımları ve bayram ikramiyeleri ile ortalama bir işçinin maaşı bin 500 YTL'ye ulaşınca işçilerde bu sözleşmeyi Başkan Hikmet Şahin'le birlikte oynayarak kutladılar. Sözleşmenin imzalanmasından sonra fabrika bahçesinde davul zurna eşliğinde halay çekip oynayan işçiler, enflasyonun üzerinde zam veren Başkan Şahin'e teşekkürlerini sundular.

Öz Gıda İş Sendikası Genel Sekreteri Baki Gülbaba, Besaş'ta yapılan toplu sözleşmenin sektördeki bütün büyük kuruluşlar tarafından örnek alınmasını isteyerek, "Besaş sektörün amiral gemisidir. İşçi sayısı bakımından belki çok büyük değildir ama, Türkiye'deki 3. büyük halk ekmek fabrikasıdır. Bursa'da halkın ekmeği ile kimsenin oynamasına engel olma fonksiyonu, temiz üretimi ile Bursalıların yüzakı firmalardan birisidir. 1 gram un ve 1 gram alın terinin zayi edilmediği bu müessesede, tüketici bilinci kadar üretici bilincinin de yüksek olması dikkat çekmektedir. 10 dakikada imzalanan bu sözleşmeden dolayı işçilerinin alın terine sahip çıkan Başkan Hikmet Şahin'e teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ortalama net 900 ytl olan ücretlere seyyanen 100 ytl zam yapılırken, yüzde 11 gibi enflasyonun üzerinde bir zam oranı ile çalışanlarımız mutlu edildi. Sosyal yardımların giydirilmesi ile birlikte ortalama bin 300 ytl çıkan ücretlerimiz bu sektörde örnek teşkil edecek seviyededir. Çalışma hayatına örnek teşkil edilecek bir pratiklikte ve nitelikte imzalanan bu sözleşmenin hayırlı olmasını diliyoruz" diye konuştu.

Başkan Hikmet Şahin de iltifatın marifete tabi olduğunu belirterek, "Gece yarısı Bursa halkı için temiz, sağlıklı, hijyenik ve ekonomik ekmek üreten bu kardeşlerimiz bu zammı hak etmişlerdir. Marifetlerini sergilediler iltifata layık oldular. Onlar bizim için çalışıyorlar. Hak ettikleri bir zam aldılar" dedi.

Besaş Genel Müdürü Cevat Tulgarer, 400 gram çiftli ekmeği 35 kuruştan satmaya devam edeceklerini ekmek fiyatına bir zammın sözkonusu olmadığını günde 200 bin adet çiftli ekmek üretimi ile Bursa ekmek piyasasında önemli bir yere sahip olduklarını söyledi. Besaş normal ekmeğin yanı sıra francalı ve çavdarlı ekmekleri de şehrin değişik semtlerindeki büfe ve satış noktalarında halka ulaştırıyor.

(İRF-İHS)

19.01.2007 15:32 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title