Haberler

Beşağaç Şehitleri Mezarları Başında Anıldı

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesine Bağlı Beşağaç Köyü Yakınlarında Teröristlerin Düzenlediği Hain Saldırı Sonucu Hayatını Kaybeden 13 Vatandaş, Mezarları Başında Anıldı.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Beşağaç köyü yakınlarında teröristlerin düzenlediği hain saldırı sonucu hayatını kaybeden 13 vatandaş, mezarları başında anıldı.

Geçtiğimiz günlerde PKK'lı teröristlerce 7'si köy korucusu 13 kişinin öldürüldüğü Beşağaç'ta, Ramazan Bayramı buruk geçti. Yas nedeniyle bayramı kutlamayan köylüler, sabah erken saatlerde köy camisine akın etti. Bayram namazının ardından mezarlığa giden köylüler, yakınları için dua etti. Gözyaşlarının sel olduğu mezarlıkta güçlükle sakinleştirilen şehit yakınlarının ayakta durmakta zorluk çektiği gözlendi. Mezarlıkta Kürtçe ağıtlar yakılırken, katliamı yapan PKK'lılar bir kez daha köylüler tarafından

lanetlendi. Okunan duaların ardından köylüler, bir evde toplanarak birbirlerini teselli ettiler. Bu arada yaşanan olaydan haberdar bile olmayan çocuklara aileleri ve köylüler tarafından çikolata ve şeker verildi. Çocukların psikolojilerinin bozulmaması için ağlamayan aileler, yaşanan acılara rağmen dik duruşlarından ödün vermeyeceklerini söyledi.

(AŞ-AŞ-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title