Haberler

Beş Torun Sahibi Sporcu Gözünü Dünya Şampiyonluğuna Dikti

Antalya'da düzenlenen 14. Avrupa Tekvando Poomse Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanma başarısı gösteren 66 yaşındaki Ordulu Sevgican Yalçın, gözünü dünya şampiyonluğuna dikti.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Avrupa Tekvando Birliğince Türkiye Tekvando Federasyonunun ev sahipliğinde Antalya'nın Kemer ilçesinde gerçekleştirilen şampiyonada kadınlar bireysel 65 yaş üstü kategorisinde Avrupa üçüncüsü olan Yalçın'ı makamında ağırladı.

Ordu Büyükşehir Belediye spor Kulübü sporcusu Yalçın'ı başarısından dolayı kutlayan Genç, çevresinde "süper babaanne" olarak da bilinen milli tekvandocuyu altınla ödüllendirdi.

Genç, Sevgican Yalçın'ın yaşına rağmen ağır bir spor yaptığını ifade ederek, "Kendisiyle spor adına gurur duyuyoruz. Sevgican hocamız akranlarının bastonla yürüdüğü bir durumda, kendisi ağır denilebilecek bir sporu yapıyor. Tekvando sporunda Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında ülkemize madalyalar kazandırdı. Buna rağmen her geçen gün başarılarının üzerine koyup devam ettiriyor." dedi.

Aynı zamanda 5 torun sahibi Sevgican Yalçın'ın herkese örnek bir sporcu olduğunu belirten Genç, kendisine bundan sonraki yaşamında başarılar diledi.

Sevgican Yalçın ise bu sporu yaptığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Şimdiye kadar ulusal ve uluslararası şampiyonalarda birçok madalyaları olduğunu kaydeden Yalçın, bu sayede sporun yaşının olmadığını herkese anlatmak istediğini, elinden geldiği sürece bu sporla ilgilenmeyi sürdüreceğini aktardı.

Milli sporcu, gelecek yıl Danimarka'da Dünya Şampiyonası yapılacağını belirterek, "Daha önce dünya ikinciliği başarısını elde etmiştim. Şimdi daha çok çalışarak dünya şampiyonu olmak istiyorum. İnşallah Ordu'yu ve ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğime inanıyorum." diye konuştu.

Antrenör Halil Öziş ise Sevgican Yalçın ile uzun yıllardır çalıştıklarını ifade etti.

Sporcunun çok azimli olduğuna dikkati çeken Öziş, "Bu planlamaları 1992 yıllarında yapmıştık. Sevgican ablanın azmiyle de çok güzel yerlere geldik. Son olarak Avrupa Tekvando Poomse Şampiyonası'nda büyük kadınlar kategorisinde Avrupa üçüncülüğü ile hem ilimizdeki sporculara hem bu yaştaki kadınlara güzel bir örnek oldu." dedi.

Kaynak: AA / Spor

Antalya Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title