Haberler

Berlin: Perle, Irak Savaşının Yürütülmesinde Hatalar Olduğunu Kabul Etti

ABD Başkanı George Bush'un Dış Politikalarının Eski Mimarlarından ABD'li Richard Perle, Irak Savaşı'nın İcrasında Hatalar Olduğunu Kabul Etti.

ABD Başkanı George Bush'un dış politikalarının eski mimarlarından ABD'li Richard Perle, Irak Savaşı'nın icrasında hatalar olduğunu kabul etti.

ABD Eski Savunma Bakanı Donald Rumsfeld'in danışmanlığını yapmış olan Perle, haftalık Die Zeit gazetesine verdiği demeçte, bir dizi taktik hatasının Irak'ta şimdiki kaosa neden olduğunu belirterek "Fikir iyiydi, uygulama kötüydü. Savaş sonrası Irak liderliği konusunda anlaşmaya varmalıydık. Ancak AB Dışişleri Bakanlığı ve CIA'daki muhalefet tarafından engellendik. Bağdat'a Iraklı bir De Gaulle ile gitmeliydik" dedi.

General Charles de Gaulle, 2. Dünya Savaşı sırasında Nazi işgaline karşı Fransız direnişinin lideriydi.

Irak Çalışma Gurubu'nun geçen hafta açıklanan raporuyla ilgili olarak ise Perle, "Daha önce hiç böyle saçma bir rapor görmemiştim" dedi. Perle, raporun Irak'ın komşuları İran ve Suriye ile görüşme yapılması ve ABD askerlerinin bölgeden çekilmesiyle ilgili tavsiyelerini şöyle değerlendirdi: "Suriye ve İran, Irak'ı dengesizleştirmek için her şeyi yaptı ve başka bir stratejiyle ufacık bir ilgileri yok. Yanlış önermelerle başlayan bir rapor 'hiçbir şey' ile sona erer."

Bush'un tavsiyelere uyacağını ummadığını ifade eden Perle, "Bence stratejiyi değiştirecek; Irak birliklerinde daha çok ABD askeri ve Amerikan birliklerinde daha çok Iraklı. Bu tüm birliklerin etkisini geliştirir" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title