Haberler

Berlin, Noelin İlk Gününe Işıklandırılmış Caddeleriyle Girdi

Noel'in İlk Gününe Berlinliler Aileleriyle Birlikte Yemek Yiyerek ve Kiliseleri Ziyaret Ederek Girdi. Bazı Berlinliler İse Işıklandırılmış Sokaklarda Gezinti Yapmayı Tercih Etti.

Noel'in ilk gününe Berlinliler aileleriyle birlikte yemek yiyerek ve kiliseleri ziyaret ederek girdi. Bazı Berlinliler ise ışıklandırılmış sokaklarda gezinti yapmayı tercih etti.

İlk kez Roma'da 336 yılında kutlanan Noel, Almanya'da sokaklar ışıklandırılarak karşılanıyor. Diğer yıllarda olduğu gibi bu yıl da yine çam ağaçlarının ve büyük mağazaların ışıklandırılarak süslendiği Berlin bu yönüyle de turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Noel için Berlin'e gelen İtalyan turistler kutsal Noel akşamını Berlin'de yaşadıkları için mutlu olduklarını söyleyerek, Berlin'in ünlü Kurfurstendamm sokağındaki ışıklandırılmış mağazalarının vitrinlerini izlemenin vazgeçilmez olduğunu ifade

etti. Alman Beate Kopfman ise arkadaşlarıyla Kurfurstendamm'da yürüyüş yaptıklarını, daha sonra ünlü Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis-Kirche adlı kiliseye girmek istediklerini ancak yer bulamadıkları için dışarda kaldıklarını söyledi. Regine Konrad ise Noel bayramı dileğinde bulunarak, "Bu kutsal gecenin ve Noel bayramının tüm dünyaya barış getirmesini dilerim. Umudum kardeşliğin, barışın gelişmesi ve yerleşmesidir" dedi.

Noel'in bayram olarak kutlandığı Almanya, Avusturya ve İsviçre gibi ülkelerde Aziz Stefan günü olarak anılan 26 Aralık da, bayramın ikinci günü olarak kutlanıyor.

(SE-İÖZ-İÖZ-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title