Haberler

Berlin Işık Festivali renkli görüntülere sahne oldu

Bu yıl 15'incisi düzenlenen Berlin Işık Festivali bu yıl da büyük ilgi gördü.

Almanya'nın başkenti Berlin'de 15 yıldır gerçekleştirilen Işık Festivali bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Şehirde yine festival çerçevesinde kamu binaları, garlar, terminaller, tarihi yapılar, üniversite binaları, köprüler, bakanlıklar, müzeler, oteller, saraylar ve katedrallerden oluşan yaklaşık 500 yapı, yüksek çözünürlüklü özel projektörler sayesinde sanatsal ve görsel illüstrasyonlarla renklendirildi. Singapur, İngiltere ve Kore Büyükelçilik binaları da ışıklandırılan objeler arasında yer aldı.

On binlerce Berlinli, çocuklarıyla bu özel ışık şölenini takip etmek için gece yarısı sokaklara döküldü. Özellikle havaların da mevsim normallerinin üzerinde olması nedeniyle ilk günlerde Işık Festivali'ne ilgi çok oldu. Berlin'de 11 gün sürecek olan bu etkinlik boyunca festivali ziyaret edenlerin sayısının 1 milyonu geçmesi bekleniyor. Konu ışık olunca, sokak satıcıları da durumdan faydalanıyor ve köşe başlarına kurdukları tezgahlarda sattıkları ışıklı oyuncak ve ışıldayan aksesuarla şehrin rengine renk katıyor.

20 Ekim'e kadar devam edecek festivalde, uluslararası kreatif sanatçıların, en modern teknikleri kullanarak hazırladığı görsel illüstrasyonlar, Berlin halkını ve şehri ziyaret eden turistleri son ana kadar sokağa dökmeye devam edecek gibi görünüyor.

OTOBÜS TURLARI DÜZENLENİYOR

Festivalin konseptini 30 üyesi bulunan Berlin Leuchtet (Berlin Işıldıyor) adlı dernek üstlendi. 2013 yılından beri faaliyet gösteren dernek, bazı kuruluşlardan destek alırken gönüllülük esasına göre çalışıyor ve festivalden para kazanmıyor. Işıklandırılan objeler şehrin önemli 7 bölgesinde yoğunlaşırken buralara festival boyunca otobüs turları düzenleniyor. Işık Festivali'nin bu seneki mottosu ise 'Işık Değiştirir'.

(YM-NT-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Almanya Berlin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title