Haberler

Berlin: Dünya Yahudi Kongresi Berlin'de Toplandı

Dünya Yahudi Kongresi (WJC), İran'ın tartışmalı nükleer programı ve İsrail'i tehdit eden diğer meseleleri görüşmek üzere Almanya'nın Berlin şehrinde toplandı.

Dünya Yahudi Kongresi (WJC), İran'ın tartışmalı nükleer programı ve İsrail'i tehdit eden diğer meseleleri görüşmek üzere Almanya'nın Berlin şehrinde toplandı.

İsrail Dış İlişkiler Konseyi Başkanı David Kimsche, toplantıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Nükleer bir tehdit olarak İran'ı tartışıyoruz. Bu problemin çözülmesi için en iyi tedbirleri almalıyız" dedi. Kimsche, toplantıya katılan 25 delegenin Yahudiler'in dünyadaki güvenliğini ele alacağını ve İsrail devletinin geleceğini tehdit eden Ortadoğu gerginliğini tartışacağını kaydetti. Toplantıya katılan ve adının açıklanmasını istemeyen bir başka delege, WJC'nin İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad'ı istenmeyen kişi ilan etmesi gerektiğini söyledi. Ahmedinecad, daha önceki konuşmalarında İsrail devletinin haritadan silinmesi gerektiğini söyleyerek, Yahudi Soykırımı'nın gerçek olduğu hakkında şüpheleri bulunduğunu belirtmişti.

Toplantı öncesinde, Almanya Merkez Yahudi Konseyi'nin yeni başkanı Charlotte Knobloch, bölgedeki gerginliklerin artmasından İran'ın sorumlu olduğunu ileri sürerek, İran'ın İsrail'e karşı Filistinli Hamas grubunu desteklediğini iddia etti. WJC'nin Başkan Yardımcısı da olan Knobloch, Batı'nın İran'ı dışlaması gerektiğini söyleyerek, Batı'nın ekonomik çıkarlarını gözeterek İran'a yaptırımlar uygulamadığını savundu. Knobloch, "Batı, İran'a kırmızı kart göstermeli. Bu iyi bir başlangıç olur" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title