Haberler

Berlin: Dünya Basını İsrail'e Ateş Püskürdü

Alman basını, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik başlattığı saldırılara geniş yer ayırırken, saldırılara ateş püskürdü.

Alman basını, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik başlattığı saldırılara geniş yer ayırırken, saldırılara ateş püskürdü.

Yaşananları "kördüğüm" olarak niteleyen Frankfurter Allgemenine Zeitung gazetesi haberinde, İsrail'in asıl hedefinin kaçırılan İsrail askerini kurtarmak değil, Filistin'e zarar vermek olduğunu yazdı. İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in kaçırılan İsrail askerini sadece bir gerekçe olarak öne sürdüğünü yazan gazete, onbaşı Gilad Shalit'in kaçırılmasının İsrail'i öfkelendirdiğini ifade etti. Arabulucuların uzlaşı yönünde verdiği mücadeleye de değinen gazete, İsrail askerinin kaçırılmasını da sorgulayarak, kaçırılma olayının arkasında 'İran parmağı' olduğu yönünde yapılan spekülasyonlara da ayrıca yer verdi.

Die Welt gazetesi, "İsrail, Filistin Başbakanı İsmail Haniye'nin Makamını Ateşe Verdi" başlığıyla duyurduğu haberinde, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırısının giderek daha şiddetlendiğini vurguladı. Haniye'nin makamının yandığı ve saldırıda 1 kişinin de yaralandığı duyurulan haberde, İsrail'in daha şiddetli önlemler alma yönündeki tehdidine de yer verildi.

Berliner Morgenpost ise konuyla ilgili haberinde, "İsrail, Hamas'ın Makamını Bombaladı" başlığını kullandı. Haberde, "İsrail, 19 yaşındaki askerin kaçırılmasının ardından baskıyı artırdı. Gece 2 ayrı roketle Başbakan İsmail Haniye'nin makamını vurdu. Haniye, bu saldırıyla İsrail'in Filistin halkını dize getirmek gibi bir çaba içerisinde olduğunu söyledi" ifadelerini kullandı.

Saldırıların Filistin halkını Hamas'a yaklaştıracağı uyarısında bulunan Süddeutsche Zeitung, barış planlarının da çöpe gideceğini vurguladı. İsrail'i sert şekilde eleştiren Berliner Zeitung ise, Haniye'nin Gazze'deki bürosunun bombalanmasını kınayarak, bunun "uluslararası hukukun ihlali" ve "terörizm" olduğunu yazdı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title