Haberler

Berlin: Devlet Bakanı Ali Babacan Almanya'da

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Almanya'da Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Günter Gloser ve Dışişleri Bakanı Frank- Walter Steinmeie ile biraraya geldi.

Dün akşam saatlerinde Almanya'nın başkenti Berlin'e gelen Babacan, ilk olarak sabah erken saatlerde Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Günter Gloser ile biraraya geldi. Görüşmede ikilinin Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye'nin AB süreci konularını ele aldığı öğrenildi.

Daha sonra Almanya Dışişleri Bakanı Frank- Walter Steinmeier ile buluşan Babacan, Türkiye'nin 2007 başında AB dönem başkanı olacak Almanya'dan beklentilerini söyledi. Görüşmede ayrıca, AB Anayasası, AB'ye yeni katılacak olan ülkeler ve Türkiye'nin AB sürecinde vardığı nokta gibi konular da ele alındı.

Babacan'ın, Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği'nde bir basın toplantısı düzenlemesi ekleniyor. Babacan daha sonra Almanya Federal Ekonomi ve Teknoloji Bakanı Michael Glos ile biraraya gelecek. İkili Türkiye ile Almanya arasındaki ekonomik işbirliğini ele alacak. Babacan daha sonra Frankfurt'a geçerek temaslarını sürdürecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title