Haberler

Berlin'de Türk Günü Şenliği

Berlin'deki Türk Günü Şenliği'nde Bir Konser Veren Türk Halk Müziği Sanatçısı Sümer Ezgü, Almanya'daki Türk Vatandaşlarını Coşturdu.

Berlin'deki Türk Günü Şenliği'nde bir konser veren Türk Halk Müziği sanatçısı Sümer Ezgü, Almanya'daki Türk vatandaşlarını coşturdu.

Almanya'da bu yıl 6.'sı düzenlenen Türk Günü'nde, Türk Halk Müziği'nin sevilen sesi Sümer Ezgü bir konser verdi. Konserden sonra bir açıklama yapan Ezgü, yaklaşık 50 bin kişinin sahne önünde yer aldığını ve Almanlar'ın da konsere büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Berlin'de Türk Günü Şenliği'ne katıldığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Ezgü, "Kendimi çok iyi hissediyorum. Bu organizasyonu yıllardır Türkiye'den takip ediyorum. Yıllar önce New York'ta da Türk yürüyüşüne katılmıştım. Berlin'deki Türk

yürüyüşüne ilk kez katılıyorum. Yağmur yağması üzerine biraz tereddüt ettik, ancak 50 bin kişi yağmura rağmen alanı doldurdu. Birlikte türküler söylüyor, oyunlar oynuyoruz" dedi. Yeni neslin bir dünya vatandaşı olmasının yanı sıra kimliklerini ve kültürlerini kaybetmemeleri gerektiğini ifade eden Ezgü, "Yeni neslin dedelerinin, babalarının ve analarının buraya Türkiye'den geldiğini ve bir gün Türkiye'ye döneceklerini unutmamaları gerekiyor. O yüzden bu tarz organizasyonları çok önemsiyorum.

Emeği geçen bütün sivil toplum kuruluşlarını kutluyorum. Amacım sadece şenlikte yer almak değil, bir taraftan da Anadolu'yu dünyaya açmak, dünyaya tanıtmak istiyorum. Mesela Japon müziğini tanıyorlar. Amerika müziğini tanıyorlar ama Anadolu müziği layık olduğu yerde değil. Resimleriyle, görüntüleriyle, enstrümanları ve danslarıyla çok zengin olan Anadolu kültürünü tanıtmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Almanlar'la ortak bir projeleri olduğunu belirten Ezgü, "Alman ve Türk televizyonuyla ortak bir program çekme projemiz var. Alman müzisyenler ve bizler iki toplumun entegrasyonuna fayda sağlamak ve birbirlerini daha iyi tanıyıp ortak yaşamaları için çaba sarf edeceğiz" dedi.

Öte yandan, Türk Günü organizatörü İlkin Özışık, katılımın çok yoğun olduğunu ve sonucun kendisini çok mutlu ettiğini ifade etti. Özışık, "Gençlerin hepsi burada. Kötü hava koşulları da onlara engel olmadı. Organizasyonumuz amatör, fakat elimizden gelenin en iyisini yaptık ve bundan sonraki yıllarda, Türk günü etkinliklerine Almanlar'ı da katıp, daha profesyonel hale gelmeye çalışacağız" açıklamasında bulundu.

Hasan Yükselir'in de aralarında bulunduğu pek çok sanatçının da sahne aldığı Türk Günü Şenliği geç saatlere dek sürdü. Şenliğe Alman basını yoğun ilgi gösterirken, Alman Polisi de şenliğin barış içinde geçtiğini ifade etti. Geleneksel Türk Günü Şenliği, her yıl Haziran ayında yapılıyor.

(SE-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title