Haberler

Berlin'de "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu" yapıldı

Güncelleme:

- Berlin'de "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu" yapıldı Almanya'nın başkenti Berlin'de ikinci kez "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu" düzenlendi.

- Berlin'de "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu" yapıldı

BERLİN - Almanya'nın başkenti Berlin'de ikinci kez "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu" düzenlendi. Dünya Otomobilsiz Kentler Günü'nde gerçekleştirilen bisiklet turuna yaklaşık 200 kadın katıldı.

Dünya Otomobilsiz Kentler Günü'nde Almanya'nın başkenti Berlin'de bulunan Hermanplatz Meydanı'nda ikinci kez "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu" düzenlendi. Bisiklet turuna yaklaşık 200 kadın katılırken, kadınlar en renkli en şık elbiselerini giydiler. Bisikletler balonlar, çiçekler ve konfetilerle süslenirken, meydanda yapılan kısa konuşmanın ardından bisiklet turu başladı. Polis eskortu eşliğinde pedal çevirerek yol alan kadınlara yol kenarlarındaki vatandaşlar da el sallayarak eşlik etti.

Türklerin yoğun olarak yaşadığı yerleşkelerden Kottbussertor Meydanı'nda verilen mola esnasında keman virtüözü Fahri Karaduman küçük bir konser verdi. Ayrıca yerel bir esnaf kadınlara Antep baklavası ikram etti. Süslü kadınların renkli turu Tarihi Brandenburg Kapısı önünde son buldu.

İlki 2013 yılında Türkiye'nin İzmir kentinde gerçekleştirilen "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu" ile Dünya Otomobilsiz Kentler Günü'nde küresel iklim değişikliğine dikkat çekmek ve şehirlerde daha az araba, daha çok bisiklet kullanımını teşvik ederek çevre duyarlılığını artırmak. Ayrıca etkinlik, kadının toplum içerisinde görünür olması, kamusal alanda hak talep edebilmesi ve şehirle çevreyle etkileşime girmesinin yollarından biri olarak görülüyor. Bisiklet sürmenin insanı özgürleştirdiğini hatırlamak ve şehirlerde daha fazla kadının bisikletli ulaşımı seçmesini özendirmek de Süslü Kadınlar Bisiklet Turunun amaçları arasında yer alıyor.

Yıllar önce İzmirli Sema Gür tarafından sosyal medyada etkinlik olarak başlatılan bisiklet turuna ilgi umulandan daha fazla olunca etkinlik önce bütün Türkiye'ye yayıldı sonra da dünyanın dört bir yanında farklı ülkelerinin çeşitli kentlerinde düzenlendi. En son Avrupa Birliği'nin desteğini de alan bisiklet turu, şimdilerde "Fancy Women Bike Ride" adı altında dünya çapında kutlanan bir etkinlik haline geldi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Almanya Berlin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title