Haberler

Berlin'de Ekonomi Zirvesi

Dünyanın önde gelen uluslararası finans ve ekonomik örgütleri daha fazla reform ve büyüme çabaları gösterilmesi için uluslararası topluma çağrıda bulundu.

Dünyanın önde gelen uluslararası finans ve ekonomik örgütleri daha fazla reform ve büyüme çabaları gösterilmesi için uluslararası topluma çağrıda bulundu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Başbakanlık binasında Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) Genel Sekreteri Angel Gurria, Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim, Dünya Ticaret Örgütü (WTO) Başkanı Roberto Azevedo ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Başkanı Guy Ryder ile bir araya gelerek ekonomiye ilişkin fikir alışverişinde bulundu.

Toplantı sonrası yayınlanan ortak bildiride verimlilik ve istihdamı artırma çabaları övüldü ancak daha fazla çaba gösterilmesi istendi. Özellikle yapısal reformlar için gençler arasındaki işsizlikle mücadele konusunda çağrı yapan kuruluşlar, bu konuda önlemler alınmasını istediler. Bildiride sığınmacı sorunun global bir sorun olduğuna işaret edildi.

Görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Merkel, küresel finans aktörleriyle yararlı bir toplantı gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Merkel, Panama belgelerine ilişkin fazla açıklama yapmaktan kaçınarak, şeffaflığa vurgu yaptı.

IMF Başkanı Lagarde ise küresel ekonomideki büyümenin çok yavaş ve çok kırılgan olduğunu, büyümeye ilişkin risklerin arttığını belirtti.

Lagarde ayrıca, küresel ekonomiye ilişkin para politikası, yapısal reformlar ve büyüme dostu mali konsolidasyon konularını vurguladı.

OECD Genel Sekreteri Gurria, Panama belgelerine ilişkin soruya, bunun uluslararası işbirliği konusunda bir fırsat olarak görülmesi gerektiğini söyledi. Uluslararası toplumda veri alışverişi konusunda Panama'nın biraz daha geride olduğunu ifade eden Guerra, ülkelerin karşılıklı bilgi değişimi konusunda daha fazla duyarlı ve baskıcı olmaları gerektiğini ifade etti.

Ekonomik durumları kısıtlı olan insanların Panama belgelerinden sonra zenginlerin vergi ödemedikleri kanısına kapıldıklarını hatırlatan Gurria, bu nedenle bu insanların "Biz niye vergi ödeyelim" dediğine dikkati çekti.

Kaynak: AA / Güncel

Christine Lagarde Angela Merkel Almanya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title