Haberler

    Berlin'de Döner Büfesine Ateş Açan Saldırgan Yakalandı

    BERLİN'de önceki gün akşam saatlerinde silahlı saldırının yaşandığı 'Kebab Haus' adlı döner büfesinin sahibi İlker Ali, o anları Hürriyet'e anlattı.

    BERLİN'de önceki gün akşam saatlerinde silahlı saldırının yaşandığı 'Kebab Haus' adlı döner büfesinin sahibi İlker Ali, o anları Hürriyet'e anlattı. Saldırıdan dakikalar önce kendisinin de ateş açılan gurupla birlikte sohbet ettiğini belirten Ali, şöyle konuştu: "Müşteri gelince dükkana girdim. 15 dakika sonra silah patladı. Büfenin önünde oturanlar benim müşterilerim ve üçü de Alman. Yaralanan Alman arkadaşım. Silahın patlamasından sonra bir kolu kan içinde dükkana koştu. 'Beni şerefsiz vurdu, yardım et' dedi. Hemen ceketini çıkardım. Kurşunun isabet ettiği sağ kolu dirseğinden aşağı paramparçaydı. Tamamen şoktaydık. Kanı durdurmaya çalıştık. Hemen itfaiye geldi. Yaralı arkadaşımızı hastaneye götürdüler. Birinci ameliyatı yaptılar, ikinci kez ameliyat olacak. Saldırganı uzaktan tanıyorum. Benim yan tarafımdaki komşu dükkana takılanlardan. Aracının ön plakasını sökmüş, büfenin önünde oturan üç kişinin üzerine ateş edip hızla uzaklaşmış. Çok korktuk. Saldırganın buraya 5 km uzaktaki bir köyde yakalandığı haberini alınca rahatladık."

    İLK BİLGİLERE GÖRE YABANCI DÜŞMANI

    Berlin Başkonsolosu Mustafa Çelik de büfenin sahibi İlker Ali'yi olay yerinde ziyaret etti. Alman makamlarından saldırganın yabancı düşmanı olduğu bilgisini aldıklarını belirten Başkonsolos Çelik, şöyle dedi: "İlk bilgilere saldırgan yabancı düşmanı. Alman makamları bize bu şekilde cevap verdi. Tesellimiz can kaybı olmaması. Temennimiz, bunun yargı önünde aynı şekilde devam etmesi ve bu kişilere belirli bir gözdağı verilmesi. NSU cinayetleri çerçevesinde verilen kararlar bu insanları cesaretlendirmiş olabilir. Çünkü çok az cezalarla kurtuldular. Silahlı saldırı farklı bir boyut gösteriyor bize."

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title