Haberler

Berlin: Almanya'da Yaşayan Türkler'in "Türkiye" Bilgisi

Türkiye ve Almanya Arasında İmzalanan İşgücü Anlaşmasının 45. Yılında, Almanya'da Yaşayan İlk Kuşak Türkler'in Türkiye'yi Yakından Takip Ettiği Saptandı. Ülkedeki İlk Kuşak; Başbakanın, Meclis Başkanının İsmini ve Enflasyon Oranını Doğru Yanıtlarken, Üçüncü Kuşağın Bu Konuda Pek Bilgi Sahibi Olmadığı Kaydedildi.

Türkiye ve Almanya arasında imzalanan işgücü anlaşmasının 45. yılında, Almanya'da yaşayan ilk kuşak Türkler'in Türkiye'yi yakından takip ettiği saptandı. Ülkedeki ilk kuşak; başbakanın, meclis başkanının ismini ve enflasyon oranını doğru yanıtlarken, üçüncü kuşağın bu konuda pek bilgi sahibi olmadığı kaydedildi.

Almanya'ya göç eden 1. kuşak Türkler'in Türkiye'yi yakından takip ettiği ancak 3. kuşakların pek yakından takip etmediği saptandı. Ahmet Demir adlı Türk vatandaşı, "40 seneden beri sporla meşgul oluyorum, 4 kıtada birden maratona katıldım ve koştum. Tabii haliyle Berlin'de de koştum. Türkiye'yi temsil ediyorum ve bu yüzden de çok mutluyum. Türkiye ile bağlantım çok iyi. Her sene denize giriyor ve yüzüyorum. Türkiye'deki enflasyon şuan yüzde 8'lerde seyrediyor. Cumhurbaşkanımızın ismi Ahmet Necdet Sezer, başbakanın adı ise Erdoğan" dedi.

1961 yılından bu yana Berlin'de yaşadığını söyleyen mühendis İhsan Boyracı adlı şahıs ise, Berlin'de Boğaziçi Restoran'ı işlettiğini ve Türkiye'yi yakından takip ettiğini söyledi. Boyracı, Türkiye'de enflasyonun yüzde 8 olduğunu, başbakanın Recep Tayyip Erdoğan ve Meclis Başkanı'nın Bülent Arınç olduğunu bildiğini söyledi.

20 yaşındaki Dilek Gençer ise, başbakanın Recep Tayyip Erdoğan olduğunu bildiğini, ancak meclis başkanının ismini ve enflasyonu pek bilmediğini ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title