Haberler

Berlin: Alman Hükümeti, Lübnan'a Asker Gönderme Kararı Aldı

Alman Hükümetinin, Lübnan'a Asker Gönderme Kararı Aldığı Bildirildi.

Alman hükümetinin, Lübnan'a asker gönderme kararı aldığı bildirildi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, bugün federal meclis grup başkanlarıyla bir araya gelmesinin ardından hükümetin Lübnan'a asker gönderme kararı almasıyla ilgili basına bilgi verdi. Alman hükümetinin Lübnan'a 2 bin 400 asker yollayacağını ifade eden Merkel, "Karar Almanya Federal Meclisi'nde onaylanacak. Askerler 10 günde görev bölgesinde olacak. Uluslararası Deniz Kuvvetleri Almanya'nın yönetiminde olacak. Bunun tarihi bir boyutu var. Almanya, bölgede istikrar ve barıştan yana. Hedefe adım adım yaklaşıyoruz. Bu diğer askeri katkılara benzemiyor. Almanya'nın BM'deki daimi üyelik talebi, hükümetin aldığı bu kararda rol oynamadı" dedi.

Almanya'nın 1 yıl için yani 2007 Ağustosunun sonuna dek Lübnan deniz sahasında asker bulundurma kararı aldığını belirten Başbakan Merkel, "Amaç, silah kaçakçılığını önlemek. Ayrıca askerler, 50 deniz mili alanda görevde bulunacak" şeklinde konuştu.

Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier ise Alman hükümetinin aldığı kararı memnuniyetle karşıladığını belirterek, "İsrail-Filistin ilişkilerine yeni bir bakış açısı gerekiyor. Kördüğümü kılıç darbesiyle çözemezsiniz. Lübnan'daki askeri yardım sadece mozaiğin bir parçası. Bu konuda uluslararası topluluğa düşen görevler var. Almanya, bu olayın dışında kalamaz" ifadelerini kullandı.

Alman askeri kuvvetinin Lübnan kıyılarını kontrol altında tutacağını belirten Savunmadan Sorumlu Devlet Bakanı Dr. Franz Josef Jung ise, "Almanya muharip bir güç olmayacak. Lübnan'da toplam 2 bin 400 asker görev yapacak. Bu görevler arasında bilgilendirme, denetleme ve kontrol de var" diye konuştu.

Alman Federal Meclisi'nin nihai kararını önümüzdeki hafta vereceği öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title