Haberler

Berlin: AB'nin Genişlemeden Sorumlu Üyesi Rehn Almanya'da

Almanya'nın Başkenti Berlin'de Temaslarda Bulunan Avrupa Birliği (AB) Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, Türkiye'nin AB Sürecinde Hızının Azaldığını Söyledi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de temaslarda bulunan Avrupa Birliği (AB) Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, Türkiye'nin AB sürecinde hızının azaldığını söyledi.

Almanya'nın Federal Meclis AB Komisyonu'na katılan Rehn, daha sonra Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier ile bir araya geldi. Ortak bir basın toplantısı düzenleyen her iki politikacı, AB'nin durumunu değerlendirdi. Rehn, "İlerleme raporunun yayınlanacağı 8 Kasım'dan önce Türkiye'nin AB yükümlülüklerini tam olarak yerine getirmesi gerekiyor. Bu tarihe çok bir zaman kalmadı. Müzakerlere başlamadan önce Türkiye hızla reformlar yaptı. Bu hızlı reform sürecinde yavaşlama gözlemleniyor. Biz AB olarak elbette daha önceki yıllarda varılan aşama ve çabayı dikkate alıyoruz. AB'nin Türkiye'ye karşı sorumlukları mevcut ve biz bunun unutulmasını istemiyoruz. Ancak Türkiye'nin yeniden hızlanması gerekiyor" dedi.

Müzakerelerde ilerleme sağlanmasını temenni ettiklerini de aktaran Rehn, bunun yapısal reformlarla ilişkili olduğunu aktardı. Kıbrıs konusunu da değinen Rehn, Türkiye'nin limanlarını Kıbrıs Rum kesimine açmasının şart olduğunu belirtti. Türkiye'nin stratejik önemi olan bir ülke olduğunu ifade eden Rehn, Lübnan'a asker göndermenin bunu belirgin hale getirdiğine de dikkat çekti. Rehn, müzakerelerin amacının tam üyelik olduğunu da sözlerine ekledi.

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier ise, "Türkiye Ankara protokolünü imzalamalı, Kıbrıs'ın uçak ve gemilerine limanlarını açmalı. Ancak ne yazık ki protokol henüz imzalanmadı. Oysa biz bunun olması gerektiğinin üzerinde durduk. Türkiye'nin Kuzey Kıbrıslı Türkler ile bağlantılı talepleri mevcut. Mali düzenleme bunlardan biriydi. Bu kabul edildi ve uygulanmaya geçilmesi gerekiyor" diye konuştu.

Steinmeier ayrıca Kuzey Kore'nin dünya barışını tehdit etmesinin anlaşılır olmadığını söyledi. Bununla bağlantılı İran ile yaşanan krize de değinen Steinmeier, her iki olayında dünya barışı için bir tehdit unsuru içerdiğini kaydetti. 2007'nin başından itibaren Almanya'nın AB dönem başkanı olacağını da anlatan Steinmeier, hazırlık aşamasının sürdüğünü kaydetti. Steinmeier, Almanya'nın bu dönemde AB'nin pek çok sorununu daha yakından takip edeceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title