Haberler

Berk Karota, Alman Takımlarını Peşinden Koşturuyor

Güncelleme:

Buz Hokeyi Türk U16 Milli Takımı oyuncusu Berk Karota (15), bu spor dalında büyük gelecek vaad ediyor.

Genç YETENEĞİN HEDEFİ A MİLLİ TÜRK TAKIMI

Buz Hokeyi Türk U16 Milli Takımı oyuncusu Berk Karota (15), bu spor dalında büyük gelecek vaad ediyor. Alman takımlarını peşinde koşturan Karota'nın gelecekteki hedefi Türk A Milli takımı.

Almanya'nın Köln kentinde yaşayan İzmirli Karota ailesinin 15 yaşındaki oğlu Berk, tesadüfen başladığı Buz Hokeyi sporunda büyük gelecek vaad ediyor. Karota, U16 Türk Milli Takımı'nın Balkan Buz Hokeyi Turnuvası'nda final oynamasındaki en büyük silahlarından biri oldu. Kocali'de yapılan ve 9 ülkenin mücadele ettiği turnuvada Türkiye, Bulgaristan'ın ardından ikinci olmuştu. Kulüpler bazında Almanya'nın ikinci lig takımlarından Neuss'da oynayan Berk Karota en büyük hayalinin bir gün Türk Buz Hokeyi A Milli Takımı'nın formasını giymek olduğunu ve bu sporu seçtiği için çok mutlu olduğunu belirterek şöyle konuştu

Bu spora 10 yıl önce Köln takımında başladım. 2010 yılında yıldızlar turnuvasında Ankara'ya gitmiştim. Orada oyunumu ve beni bütün antrenörler gördü, benim milli takıma gelmemi istediler, bu yılda gerçek oldu çok sevindim. Geçtiğimiz günlerde ilk kez milli maça çıkarken kalbim çok kötü attı, buzun üzerinde koşmakta zorlandım, milli formayı giymek çok güzel bir şey. Almanya yerine Türkiye'yi seçtim, benim vatanım Türkiye ve Türkiye'yi daha çok seviyorum. Turnuvada Yunanistan, Bosna Hersek'i yendik ama finalde Bulgaristan'a maalesef yenilerek ikinci olduk. Gelecekte A Milli takımın formasını giymek istiyorum ve bunu başaracağımdan eminim. Türkiye'de buz hokeyi maalesef yeterince tanınmıyor ama yakında Türkiye'de herkese tanıtmakta kararlıyız.

BAŞLAMA HİKAYESİ ÇOK İLGİNÇ

Bir hayli ilginç olan Berk'in buz hokeyine başlama hikayesini Berk'in babası Tanju Karota şöyle anlattı

Zamanında bundan yaklaşık 10 yıl önce kendisine bir spor yapmasını önermiştik. Baktık ne yapmaya çalışacak, nereye doğru eğimli, nelere doğru ağırlık veriyor. Ufak disk şeklinde bir top buldu yere koydu, bir sopa buldu vurdu ona ve ben bunu yapmak istiyorum dedi. Dedim ki, oğlum sen buzun üzerinde durmayı bile bilmiyorsun. Bu esnada benim gözümün önünden bu buz hokeyinin masrafları geçiyor. Berk'i bu fikrinden caydırmak amacıyla kaymaya götürdüm. Buzun üzerinde kayarken birkaç kez düştüğü zaman vazgeçer diye düşündüm. Tam tersi oldu, götürdüm orada bu spora başladı, milli takıma kadar yükseldi.

ÇOK AĞLADIM

Berk'in azminden ve başarılarından dolayı gurur duyduğunu belirten anne Yonca Karota ise şöyle konuştu

Berk'i milli takım formasında görünce ben ilk başta çok ağladım. 10 yıllık bir çalışması var Berk'in ve onun karşılığını en güzel şekilde aldı. Onu ay yıldızlı formayla görünce çok mutlu oluyorum, gördüğüm zaman gurur duyuyorum. Çocuklar spor yaparlarsa sokaklardan uzak kalıyorlar, daha güzel şeylere eğilimli oluyorlar. Diğer ailelere çocuklarının spor yapmasını öneririm çünkü hem gelişimleri açısından hem çevrelerini geliştirmeleri açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bulgaristan Almanya Türkiye Köln Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title