Haberler

Bergama'da Kermes Coşkusu

72.uluslararası Bergama Kermesi Kapsamında Asklepion Antik Tiyatro'da Bir Konser Veren, Gece Yolcuları Kermesin Altıncı Gününde Bergamalı Gençleri Coşturdu, Asklepion Antik Tiyatro'yu İnletti.

72.Uluslararası Bergama Kermesi kapsamında Asklepion Antik Tiyatro'da bir konser veren, Gece Yolcuları kermesin altıncı gününde Bergamalı gençleri coşturdu, Asklepion Antik Tiyatro'yu inletti.

Yaklaşık 5 bin gencin dinlediği konserde, hareketli şarkılarını bir bir sıralayan ve her şarkıyı seyircilerle birlikte söyleyen Gece Yolcuları, gösterdikleri sahne performansı ile unutulmaz bir konser verdiler. Bergama'da olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Gece Yolcuları, "Her medeniyetlerden izler taşıyan Ege'de ve Bergama'da olmaktan ve tıklım tıklım dolu tarihi bir antik tiyatroda konser vermekten çok mutlu olduk" dediler. Konserin ardından Bergama Belediye Başkanı Raşit Ürper, Gece Yolcuları'na Atatürk'ün ön görüsü ile 72 yıldır aralıksız kutlanan Bergama Kermes Festivali'nde coşkulu bir konser verdikleri için teşekkür ederek, gecenin anısına Oğlak derisinden icat edilen ve ünlü Pergamon Kütüphanesi'nin oluşmasını sağlayan bir çeşit kağıt olan Parşömen'den özel olarak yapılan çalışmayı hediye etti.

İLLÜZYONLAR SİRKİ EĞLENDİRDİ Kermes Festivali'nin altıncı gününde Asklepion Antik Tiyatro'da gençlik gecesinde Gece Yolcuları'nın sahne aldığı saatlerde Cumhuriyet Meydanı'nda İllüzyonlar Sirki gösterileri ile Bergamalıları eğlendirdi. Bir birinden ilginç gösterilerini yapan deneyimli sihirbazlar yaklaşık bir saat süresiyle Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran Bergamalıları eğlendirdi.

Gülpark etkinlikleri kapsamında saat 18.00'de Bergama Kültür ve Sanat Vakfı (BERKSAV) Tiyatro Topluluğu tarafından sahneye alınan Metin Yazarlığını Kandemir Konduk ve Yılmaz Erdoğan'ın yaptığı "Kahkahaya Kestirme Yol" adlı tiyatro gösterisi izleyenlerin bolca gülmesini ve stres atmasını sağladı. Amatör bir ruhla sahneye çıkan BERKSAV Tiyatro Topluluğu, gösterdikleri üstün sahne performansı ve profesyonellere taş çıkarırcasına yaptıkları rollerle kermes festivalinin 6. gününde Bergamalıların stres atmalarını sağladılar.

İYİ BİR MODEL AL HAYATLA BARIŞ 72. Uluslararası Bergama Kermesi'nin altıncı günü etkinleri kapsamında Gülpark'ta düzenlenen panelde konuşmacı olarak katılan Dr. Abdülkadir Özbek Psikodrama Enstitüsü Başkanı Bircan Kırlangıç Şimşek ve Pamukkale Üniversitesi Psikiyatır Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Psikiyatr Osman Özdel, "Bir başa çıkma yolu olarak sağlıklı dönüştürme ve model alma" konusunda dinleyicileri bilgilendirdiler. Psikolog Yazar Bircan Kırlangıç Şimşek ve Bergamalı psikiyatr Doç. Dr. Osman Özdel, "insanların çocukluk çağlarından itibaren kendilerini modeller seçtiğini ve örnek insanlar ile kişiliklerini oluşturduklarına dikkat çekerek, "Çocukluk çağlarından itibaren yaşamla barışık olmak için insanlar örnek modeller alırlar. Bu model alma insan yaşamında sorunlarla başa çıkmak için en iyi yöntemlerden birisidir" dediler. Gülparkta insan psikolojisine yönelik panel devam ederken, aynı saatlerde Bergamaspor Parkında İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu futbolcular Kerim Zengin ve Erman Kılıç, günümüz futbolu, Türk Milli Takımı'nın şampiyonadaki şansını değerlendirip, küçük sporseverlerle soru-cevap şeklinde futbol üzerine hoş bir sohbet gerçekleştirdiler. Panellerin ardından Belediye Başkanı Raşit Ürper panelistlere, 72. kermes festivaline katıldıkları için birer plaket hediye etti.

(YK) 22.06.2008 11:01 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title