Haberler

Bergama'da Kamu Kurumları Hükümlüler Tarafından Boyanıyor

İzmir'in Bergama ilçesinde "Mesleğim, Geleceğim Benim" sloganıyla Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan işbirliği protokolü ile başlatılan "Yeni Fırsatlar" projesi kapsamında açılan "İnşaat Boyacısı" kurs programı tamamlandı.

Kurs programına Denetimli Serbestlik Tedbiri kapsamında kamuya yararlı bir işte ücretsiz çalıştırma cezası alan 12 hükümlü katılarak kursu başarı ile tamamladılar. Kursiyerlere kurs bitirme belgeleri, koruma kurulu toplantısında kurul üyeleri tarafından verildi. Belgelerini alan hükümlüler meslek sahibi olmanın ve bir işte çalışmanın önemine dikkat çekerek, desteklerini gösteren koruma kurulu başkanlığına teşekkür etti.

Proje kapsamında uygulama alanı olarak belirlenen Bergama Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, İlçe Seçim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Şehit Üsteğmen Cemil Canan Çiçek İmam Hatip Ortaokulu'nun boya-badana işlemleri yapıldı.

Törende konuşan Denetimli Serbestlik Müdürü Veysi Gök, şunları söyledi:

"Denetimli Serbestlik Sistemi ile iyi halli görülen yükümlüler cezasının belli bir kısmını ceza infaz kurumunda geçirdikten sonra kalan cezalarını Müdürlüğümüz denetimi altında kamuya yararlı işlerde ücretsiz çalışarak tamamlamaktadırlar. Bu sayede hem toplum ile uyum süreçleri hızlanımakta hemde sorumluluk bilinçleri artmaktadır. Proje ile dezavantajlı grupların istihdam olanak ve şanslarını arttırmanın yanı sıra, hükümlülere mesleki beceri kazandırılarak kamu kurumlarının ihtiyaçlarını karşılanmaktadır. Bu proje ile kamu adına yaklaşık 6 bin TL tasarrufa katkıda bulunulmuştur. Kamu cezasını infaz eden hükümlülerin cezalarının infazı sırasında mesleki bilgi ve beceri kazanmalarının suçtan uzak bir yaşam sürmelerine yardım ettiği gibi, çalışarak toplumsal bütünleşmelerine de katkı sağlamaktadır." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Bergama İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek? Bahar CANLI izle! SHOW TV Bahar 8.bölüm CANLI izleme linki! Paris Hilton, Taylor Swift geleceği için VIP alandan mı çıkarıldı? Paris Hilton neden VIP alandan çıkarıldı? Her derde deva! Cevizi suya koyun ve için; Etkisine inanamayacaksınız... ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
title