Haberler

Bereket Konvoyu Makedonya'da

Güncelleme:

Bayrampaşa Belediyesinin yürüttüğü Kardeşlik Sınır Tanımaz Projesi kapsamında Makedonya'da bulunan Bereket Konvoyu, Gostivar şehrinde iftar verdi.

İstanbul'un Bayrampaşa Belediyesi tarafından yürütülen "Kardeşlik Sınır Tanımaz Projesi" kapsamında Makedonya'da bulunan "Bereket Konvoyu", ülkenin kuzeybatısındaki Gostivar şehrinde iftar verdi.

Gostivar'daki iftar programına Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner, Üsküp Büyükelçiği İkinci Katibi Yusuf Ziya Kenar, Gostivar Müftüsü Şakir Fetau, Gostivar Belediyesi yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gostivar Müftüsü Fetau, yaptığı konuşmada, Türkiye gibi dost ve kardeş ülkeden gelen misafirleri ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm Müslümanların gücünü gösteren bir dünya lideri olduğunu belirten Fetau, İsrail'in Gazze'ye askeri müdahalesini kınadıklarını ifade etti.

Fetau konuşmasının sonunda, İsrail'in saldırıları sonucu Gazze'de hayatını kaybedenler için dua etti.

Bayrampaşa Belediye Başkanı Aydıner de Bereket Konvoyu'nun kardeşlik, dostluk ve birliği geliştirmek amacıyla yola çıkardıklarını vurgulayarak, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle buruk bir iftar yaptıklarını dile getirdi.

İftar programı kapsamında ayrıca, ilahi ve sema grubu sahne alırken, Başbakan Erdoğan'ın 2009 yılında Davos'ta yaptığı çıkışın görüntüleri de konuklara izletildi.

-Bereket Konvoyu 10 yaşında

Bayrampaşa Belediyesi tarafından yürütülen "Kardeşlik Sınır Tanımaz Projesi" çerçevesinde organize edilen "Bereket Konvoyu" ile Balkanlar'da, 9 yılda, 9 farklı ülkede yaklaşık bir milyon kişiye iftar verildi.

Sivil toplum kuruluşlarının da destekleriyle bu yıl 10. kez Balkan ülkelerine gelen konvoyda, 3 tır, 2 otobüs, 3 minibüs ve teknik destek araçları yer alıyor. - Üsküp

Kaynak: AA / Güncel

Bayrampaşa Makedonya Gostivar Üsküp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title