Haberler

'Bereket Konvoyu" Karadağlılarla Buluştu

Bayrampaşa Belediyesi tarafından yürütülen "Kardeşlik Sınır Tanımaz Projesi" kapsamında, Karadağ'ın Rojaye şehrinde iftar verildi.

Bayrampaşa Belediyesi tarafından yürütülen "Kardeşlik Sınır Tanımaz Projesi" kapsamında Karadağ'a gelen "Bereket Konvoyu" ile ülkenin kuzeydoğusundaki Rojaye şehrinde iftar programı düzenlendi.

Şehir merkezinde düzenlenen iftara katılan Rojaye Belediye Başkanı Eyup Nurkoviç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iftar programı ile Bayrampaşa Belediyesinin Rojaye'yi adeta ayağa kaldırdığını belirtti.

Nurkoviç, belediye yetkililerine organizasyon için teşekkür ederek, "Bu iftar, bizim şehrimiz için çok anlamlı. Birçok farklı şehirden gelen dostlarımız burada bir arada" dedi.

Karadağ İslam Birliği Başkanı Rifat Feyziç ise organizasyonun kardeşliğin sınır tanımadığının bir göstergesi olduğunu anlatarak, "Dini ve aynı zamanda kültürel karaktere sahip bu organizasyon, biz Müslümanlar için son derece önemli. Çünkü bu iftar bize, hep birlikte oturduğumuz ortak bir sofrayı andırıyor" diye konuştu.

Karadağlı yaklaşık 2 bin Müslümanın katıldığı iftarın ardından, ilahiler okundu ve sema gösterisi yapıldı.

Bu yılki Balkanlar turuna Hırvatistan'da düzenlenen iftar ile başlayan "Bereket Konvoyu", ardından Bosna Hersek'te de iftar programları düzenledi. Konvoy, Karadağ'ın ardından Arnavutluk, Kosova, Makedonya ve Yunanistan'da da iftar programları gerçekleştirecek.

- Bereket konvoyu 10 yaşında

Bayrampaşa Belediyesi tarafından yürütülen "Kardeşlik Sınır Tanımaz Projesi" çerçevesinde organize edilen "Bereket Konvoyu" ile Balkanlar'da, 9 yılda, 9 farklı ülkede yaklaşık bir milyon kişiye iftar verildi.

Sivil toplum kuruluşlarının da destekleriyle bu yıl 10. kez Balkan ülkelerine gelen konvoyda, 3 tır, 2 otobüs, 3 minibüs ve teknik destek araçları yer alıyor. - Karadağ

Kaynak: AA / Güncel

Bayrampaşa Karadağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title