Haberler

"Bereket Konvoyu" Kalkandelenlilerle Buluştu

Bayrampaşa Belediyesi tarafından yürütülen "Kardeşlik Sınır Tanımaz Projesi" kapsamında, Makedonya'nın Kalkanelen şehrinde iftar verildi

İstanbul'un Bayrampaşa Belediyesi tarafından yürütülen "Kardeşlik Sınır Tanımaz Projesi" kapsamında Makedonya'ya ulaşan "Bereket Konvoyu", Kalkandelen'de iftar programı düzenledi.

İftar programına, Kalkandelen Belediye Başkanı Teuta Arifi, Makedonyalı milletvekili Behicuddin Şehapi, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçiliği yetkilileri, Kalkandelen Müftüsü Ali Fikri Esati, Makedonya İslam Birliği (Diyanet İşleri Başkanlığı) yetkilileri, Bayrampaşa Belediyesinden Hüseyin Şanlı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kalkandelen Belediye Başkanı Arifi, burada yaptığı konuşmada, Bayrampaşa Belediyesine teşekkür ederek, İstanbul'un bu ilçesinde çok sayıda Makedonyalının yaşadığını hatırlattı. Arifi'nin konukları Türkçe selamlaması vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Makedonyalı milletvekili Şehapi de "Kardeşlik Sınır Tanımaz Projesi" çerçevesinde verilen iftarlarının Balkanlar'da bir "Kültür halısı"nı önlerine serdiğini belirterek, "Bu kültür halısını hep beraber işliyoruz" dedi.

Bayrampaşa Belediyesinden Hüseyin Şanlı ise iftar programına katılanlara, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner'in selamlarını iletti.

İftar yemeğinin ardından, program kapsamında, kültürel program da düzenlendi.

"Bereket Konvoyu", Makedonya'daki program kapsamında, yarın Kırçova, cumartesi günü Manastır ve pazar günü Valandova'da iftar verecek. - Kalkandelen

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Şanlı Bayrampaşa Makedonya İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title