Haberler

Berat Kandili

Berat Kandili dolayısıyla Antalya ve Burdur'daki camilerde programlar düzenlendi.

Berat Kandili dolayısıyla Antalya ve Burdur'daki camilerde programlar düzenlendi.

İnşaatı devam eden Akdeniz Üniversitesi Camisi'ndeki ilk vakit namazı Berat Kandili'nde kılındı. Üniversite yerleşkesindeki caminin avlusunda kılınan akşam ve yatsı namazlarında çok sayıda kişi saf tuttu.

Camide gerçekleştirilen kandil programında vaaz veren İl Müftü Yardımcısı İbrahim Keser, borçtan ve suçtan kurtulma anlamında olan beratın, aynı zamanda günahlardan arınma anlamına geldiğini anlattı.

Program sonunda üniversite öğrencilerinden oluşan Hayat Topluluğu üyeleri, İl Müftülüğünün de desteğiyle vatandaşlara karanfil, Kur'an-ı Kerim ve meali hediye etti, ayrıca yemek ikramında bulundu.

Burdur

Burdur'da ramazan ayının habercisi olarak kabul edilen Berat Kandili dolayısıyla vatandaşlar merkez Ulu Cami'de düzenlenen programda namaz kılıp dua etti, Kur'an-ı Kerim okudu.

Namaz öncesinde Burdur İl Müftüsü Hıdır Bayrak vaaz verirken, program sonunda vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Kaynak: AA / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Kandil Dağı Antalya Burdur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title