Haberler

Berat Kandili

Balkan ülklelerinde yaşayan Müslümanlar, ramazan ayının habercisi olarak kabul edilen Berat Kandili dolayısıyla camilere akın etti

Ramazan ayının habercisi olarak kabul edilen Berat Kandili dolayısıyla, Balkan ülkelerinde yaşayan Müslümanlar camilere akın etti.

Berat kandili nedeniyle, Bosna-Hersek'in başta Saraybosna olmak üzere Mostar, Zenica, Tuzla ve Bihaç kentlerinde çeşitli camilerde programlar düzenlendi.

Saraybosna'daki tarihi Gazi Hüsrev Bey Camisi'nde, dualar edildi ve ilahiler okundu. Camideki kandil programına katılan çok sayıda Saraybosnalı birlikte saf tuttu, namazın ardından dua etti.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad ve ülke genelindeki cami ve mescitlerde toplanan Müslümanlar da Kur'an-ı Kerim okudu ve dua etti. Öte yandan, Sırbistan'da Boşnak nüfusun yoğun yaşadığı Sancak bölgesinde de çeşitli programlar düzenlendi. Makedonya ve Kosava'da da Berat Kandili, gün boyunca değişik etkinliklerle kutlandı. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA / Güncel

Kandil Dağı Saraybosna Tuzla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title