Haberler

Benim Hayatımı Müzik Tanımlar

İlk albümü 'Kalp Ağrısı'nı Emel Müftüoğlu'nun prodüktörlüğünde çıkaran genç müzisyen Günseli Deniz: Müzik benim tüm hayatımı tanımlayan bir şey.

Şu sıralar tüm İstanbul sokaklarındaki billboard'ları süsleyen Günseli Deniz; Emel Müftüoğlu'nun kurduğu ML Production'ın ilk yapımı olarak müzik dünyasına 'merhaba' diyor. Müftüoğlu gibi bir prodüktörü olduğu için kendisini çok şanslı hissettiğini söyleyen Deniz; 'Kalp Ağrısı' adını taşıyan ilk albümünü ve hayallerini anlattı...

Müziğin hayatınızdaki önemi ve yeri nedir?

Müzik benim tüm hayatımı tanımlayan bir şey. Aslında "Ta kendisi" demek yanlış olmaz. Kendimi hatırladığım günden beri bu hayatta neden zevk aldığımı, ne iş yapmak istediğimi hep biliyordum. Yani bir sabah uyanıp da müzik yapmaya karar vermiş değilim. Benim için müzik hep vardı ve hep olacak. Şimdi müziğimi başkalarıyla da paylaşabiliyorum. Ama bu sadece doğal bir sonuç; asıl hedef müziğin hep olduğu bir yaşam...

ÇOK ŞANSLIYIM

Albümdeki şarkıların çoğu size ait. Şarkı sözü yazmaya nasıl başladınız?

Okuma yazma öğrenmeye başladığım günden beri şarkı sözü yazıyorum. Kimisi günlük tutar, ben ise şarkı sözü yazıyordum. İlk bestemi de 13 yaşında yaptım.

Prodüktörünüz Emel Müftüoğlu olduğu için kendinizi şanslı hissediyor musunuz?

Evet, bu buluşmadan ötürü kendimi çok mutlu ve şanslı hissediyorum. Emel; müzik yapmak isteyen birinin başına gelebilecek en iyi şey. Bir kere kendisi müzisyen. Hem müzisyen, hem karakter olarak birbirimize çok benziyoruz. Benim beklentilerimi, hayallerimi ve de en önemlisi kaygılarımı daha iyi anlayabilecek birini hayal edemiyorum. Bu yoldan daha önce, üstelik başarıyla yürümüş birinin desteğini arkanızda hissetmenin konforu çok büyük. Amerika'yı bir daha keşfetmeniz gerekmiyor.

Sanırım Emel Hanım'a kızı Çağrı aracılığıyla ulaşmışsınız, doğru mu?

Amerika'dan döndükten sonra farklı prodüktörlerle tanışma ve çalışma fırsatım oldu ama sadece albüm çıkarmaktan fazlasına ihtiyacım olduğunu hissediyordum. Çağrı, biraz da fikir alabilmem için annesiyle bizi bir araya getirdi. Ama Emel beni dinledikten sonra şarkılarıma ve yorumculuğuma çok inandı. Ondan sonra gelişmeler birbirini takip etti ve bugüne geldik. Üretimin ve sunumun fazla olduğu bir dönemde, "Biri daha çıktı" yaftası alma riski taşıyorum her yeni ses gibi... Ama Emel de, ben de albüme inanıyoruz.

BENZİYORUZ

Daha önce başka prodüktörle de görüşmüşsünüz; Emel Hanım'da sizi etkileyen ne oldu?

Müzisyen oluşu, beni anlaması, yıllar içinde hem müzisyen, hem yapımcı olarak edindiği müthiş deneyim, bu deneyimle beraber kişisel özellikleri... Bazı huylarımızın benzediğinden bahsetmiştim. Mesela konu işim olduğunda, kendi huzurumu kaçıracak kadar mükemmeliyetçi olabiliyorum. Emel ile bu konuda o kadar aynıyız ki... İkimiz de her şeyi en ince detayına kadar düşünüp uykularımızı kaçırdığımız için birbirimizi çok iyi anlıyoruz. Gerektiğinde kendimizi frenlemeye çalışıyoruz ama beceremiyoruz.

BÜYÜK BİR BÜTÇEMİZ YOK

Günseli Deniz'de sizi etkileyen ne oldu?

Öncelikle geleceğe yönelik hedefleri beni çok etkiledi. Bütün amacı müzik yapmak ve günün birinde müzisyen olarak herkese yardımcı olmak istiyor. Günseli hem çok güzel bir kız, hem de olağanüstü bir sese sahip.

DOSTLARA TEŞEKKÜRLER

Günseli için büyük bir reklam çalışması yaptınız. Bu reklamlar ne kadara mal oldu?

Hayatım boyunca paraya hiç önem vermedim. Zaten bugüne kadar para yerine dost biriktirmişim. İstanbul'un en önemli alanlarında ve Türkiye'nin birçok yerinde billboard çalışması yaptık. 'Fetih 1453' filminin hemen önüne tanıtım fragmanı koyduk. Kapak ve klip çekimini profesyonel isimlere emanet ettik. Ama inanın, hiçbirisi büyük bütçelerle yapılmadı. Bu yüzden bana destek olan tüm dostlarıma çok teşekkür ederim.

SEZEN SÖYLEMEK HER ŞARKICININ HAYALİ

Müzik hayatınıza ne zaman girdi?

Çok küçük yaşlarda girdi. 2 yaşında, dilim daha bir şeylere dönmezken o günlerin hit şarkılarını söylüyormuşum. Bugün, ailemin yaptığı kayıtları dinlediğimde, şarkıları gayet doğru seslerle söylemiş olduğumu görüyorum. Annem; müziğe olan yeteneğimi ve ilgimi çok erken yaşlarımda fark edip beni şan, gitar, piyano, hatta dans eğitimine yönlendirdi.

GÖNÜL BAĞI VAR

Albümde Sezen Aksu'nun 'Kalp Ağrısı' ve 'Eloğlu' isimli şarkılarına da yer vermişsiniz. Bir Sezen Aksu şarkısı okuyacağınız söylendiğinde ne hissettiniz?

Şarkı söyleyen birinin Sezen Aksu şarkısı söyleme hayali olmaması mümkün mü? Ama doğruyu söylemek gerekirse bu şarkıları sadece Sezen Aksu şarkıları olduğu için değil, gerçekten onlarla gönül bağı kurduğum için söylemek istedim.

RIHANNA'NIN VOKAL KOÇUYLA ÇALIŞTIM

Bir dönem Amerika'da yaşamışsınız; orada müzikle ilgili bir şeyler yaptınız mı?

Amerika'da kaldığım yıllar boyunca müzik şirketleri ile bağlantıları sağlayan çeşitli prodüktörlerle çalıştım. Gördüm ki en çok talep edilen şey; kendi şarkılarını yazabilen sesler... Ben de İngilizce şarkılar yaptım. Üç yıl; Rihanna, Gwen Stefani, Christina Aguilera gibi seslere vokal koçluğu yapan şan eğitmeni Lis Lewis ile çalıştım. Ayrıca Los Angeles'ta dans eğitimime devam ettim. Müzikte oldukça yol aldığım bir dönemde Türkiye'ye dönmem gerekti. O zaman bu durum bende bayağı sıkıntı yaratmıştı ama bazı şeylerin oluş sebebini zaman geçtikten sonra anlarsınız ya; bende de öyle oldu. Yaşanan hiçbir şey boşa değil yani.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Amerika Birleşik Devletleri Emel Müftüoğlu Sezen Aksu İstanbul Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title