Haberler

Benim Annem Bir Melek" Sergisi

Serebral Palsili Çocuklar Derneği (SERÇEV) tarafından, 8 Mayıs Anneler Günü ve 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla, serebral palsili çocuklar ve annelerinin günlük yaşamlarından anlar içeren fotoğraf sergisi düzenlendi.

Serebral Palsili Çocuklar Derneği (SERÇEV) tarafından, 8 Mayıs Anneler Günü ve 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla, serebral palsili çocuklar ve annelerinin günlük yaşamlarından anlar içeren fotoğraf sergisi düzenlendi.

TBMM Mustafa Necati Kültür Evi'nde gerçekleştirilen "Benim Annem Bir Melek" sergisinin açılışında, serebral palsili çocuğu olan Necla Erökten'e "Yılın Annesi" ödülü verildi.

AA muhabirine bilgi veren SERÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Sinem Ersoy, serebral palsili bireylerin günlük yaşamda çektiği zorluklar ve annelerin mücadelesi konusunda farkındalık yaratmak istediklerini söyledi. Serebral palsili 10 çocuk ve gencin 24 saatinden kesitleri fotoğraf yoluyla sergilediklerini anlatan Ersoy, fotoğraflarda her zorluğa rağmen mutluluğun, gülümsemenin görülebileceğini belirtti.

Toplumun serebral palsili bireylere acımaması, onları kabullenmesi gerektiğini dile getiren Ersoy, "Varlığımızı göstermek istiyoruz. Teknolojiyle hayatımız çok fazla değişti ve biz aileler olarak da bilinçlendik. Çocuklarımızı bu bilinçle yetiştiriyoruz. Onları onurlu, başları dik bireyler olarak topluma kazandırmak istiyoruz." diye konuştu.

Sergide serebral palsili bireylerin günlük yaşamda zorlandıkları alanları da göstermeye çalıştıklarını aktaran Ersoy, "Kaldırımlar, ulaşım araçları, okullar, sosyal alanlar engellilere göre düzenlenirse zaten engel kalmayacaktır. Biz hayatın içindeyiz, her şeyi yapabiliyoruz ve mutluyuz." dedi.

Ersoy, engelli çocuğu olan ailelerin zorlu bir mücadele verdiklerini, toplum olarak bu mücadeleye destek olunması ve saygı duyulması gerektiğini de vurguladı.

Sergi açılışında "Yılın Annesi" ödülünü alan 63 yaşındaki Necla Erökten ise 3 yıl önce kanser olduğunu öğrendiğini, bu haberi aldığında serebral palsili oğlu 23 yaşındaki Kaan'dan başka hiçbir şey düşünemediğini söyledi.

"Oğlum benden sonra ne olur düşüncesi, kanseri yenmeme sebep oldu." diyen Erökten, hayatla barışık olan oğlunun yaşam sevincinin kendi içine de işlediğini anlattı.

Kanser olduktan sonra arkasına bakmadan daima ileriyi düşündüğünü ifade eden Erökten, mücadele ile her şeyin başarılabileceğini göstermek istediğini dile getirdi.

Engelli çocuğu olan annelere tavsiyelerde bulunan Erökten, şunları kaydetti:

"Kendiniz için yaşayın. Hayatım boyunca hep başkaları için yaşamışken rahatsızlandığımı öğrendiğim an kendimin farkına vardım ve kendimi de düşünmeye başladım. Şimdi sağlıklıyım ve yine çocuğumla beraberim. Onun için mücadeleye devam ediyorum."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Engelliler Haftası Mustafa Necati Anneler Günü Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title