Haberler

"Beni Yalnız Bırakma Projesi"

Sivas'ta proje kapsamında düzenlenen eğitimlere katılan 330 kursiyere sertifikaları verildi

Sivas Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce hasta, yaşlı ve engelli bakımına yönelik hazırlanan "Beni Yalnız Bırakma Projesi" kapsamında eğitim alan 330 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Vali Vekili Salih Ayhan, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen sertifika dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, son 10 yılda sağlık alanında ödeneklerin arttığını belirtti. Sivas'ta da bu konuda ciddi çalışmalar yapıldığını dile getiren Ayhan,  "Beni Yalnız Bırakma Projesi"nde emeği geçenlere teşekkür etti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sefer Buğrul ise proje hakkında bilgi verdi. Hasta, yaşlı ve engelli bakımı hizmetleri eğitim çalışmalarıyla ilgili Sivas Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzaladıklarını belirten Buğrul, kursa başvuran 471 kursiyerin tamamının başvurusunun kabul edildiğini söyledi.

Cumhuriyet Üniversitesinde düzenlenen kursta, 8 haftası uygulamalı olmak üzere 4 ay eğitim verildiğini dile getiren Buğrul, 330 kursiyerin kursta başarı göstererek sertifika almaya hak kazandığını ifade etti. Buğrul, sertifika alan birçok kursiyerin de bakım merkezlerinde çalışmaya başladığını belirtti.

Bu eğitimler sayesinde, hastalara evde bakılacağını ve hastalara hastane ortamında uzun süre bakılmasının getirdiği maddi yükün azaltılacağını ifade den Buğrul, böylece hastanelerdeki doluluk oranının önüne geçileceğini söyledi.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi. Sertifika töreninin ardından "Kalp Krizi Değil Gülme Krizi" adlı tiyatro gösterisi sahnelendi.

Sertifika dağıtım törenine, Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Çağlar, Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan ve çok sayıda davetli katıldı. - Sivas

Kaynak: AA / Yerel

Sivas Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title