Haberler

'Beni İzlemeye Devam Edin'

Devlet Eski Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Anayasa Mahkemesinin Meclisteki Anayasa Değişikliklerini Esastan İnceleme Yetkisinin Bulunmadığını Söyledi.

Devlet eski Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Anayasa Mahkemesinin Meclisteki anayasa değişikliklerini esastan inceleme yetkisinin bulunmadığını söyledi.

ŞENER'E COŞKULU KARŞILAMA

Şener, Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantısı'na katılmak üzere dün geldiği Ağrı'da, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gazetecilerin, “siyasete geri dönecek misiniz?” yönündeki soruları üzerine, Şener, “Beni izlemeye devam edin” dedi.

Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini, ülkenin çözülmesi gereken önemli sorunlarla karşı karşıya bulunduğunu ifade eden Şener, şunları kaydetti:

“Vatandaşlarımız ekonomik sıkıntı içinde, işsizlikle boğuşuyor, mücadele ediyor. Diğer taraftan Türkiye'de kurumlar arası güven sorunu var. Bunları birlikte değerlendirdiğimizde, bu ülkede yaşayan herkesin aklıselim düşünmesi, doğru kararlar vermesi, bu ülkenin birlik berberliği için çaba harcaması, kurumların uyumlu çalışması için güven tazelemesi gerekmektedir. Aslında siyasetin misyonu da bu olmalıdır. Önemli olan Türkiye'dir, önemli olan bu ülkedir, milletimizin geleceğidir.”

Şener, bir gazetecinin, Anayasa Mahkemesinin başörtü ile ilgili kararına yönelik sorusu üzerine, şöyle konuştu:

“Anayasa Mahkemesinin Meclisteki anayasa değişikliklerini esastan inceleme yetkisi yoktur. Şekilden inceler. Ancak Anayasa Mahkemesi tarihinde ilk defa anayasa değişikliklerini, esastans da inceleyeceği yönünde bir karar vermiştir. Bu yeni bir durumdur. Bu hukuk sitemimizin tamamını ilgilendiren bir konudur.

Hatta Türkiye'deki kuvvetler ayrılığını, erkler ayrılığını doğrudan etkileyen bir sonuçtur. Bizde, yasama-yürütme-yargı ayrı erklerdir. Birbirlerinin işine karışmazlar. Arlarında hassas dengeler var.”

Bir gazetecinin, “Şu an parlamentodaki siyasi bir partinin temsilcisi olsaydınız, başörtüsü ile ilgili tavrınız ne olurdu? sorusuna Şener, “Ben 1991 yılı öncesinde, üniversite hocalığım sırasında ve tüm siyasi hayatım boyunca yasaklara hep karşı çıktım. Yasakların doğru olmadığını düşündüm” yanıtını verdi.

 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title