Haberler

Benfica Beşiktaş Maçı Hangi Kanalda Saat Kaçta Şifresiz Mi Yayınlanacak

Güncelleme:

Benfica Beşiktaş maçı ile bu akşam nefes kesen bir mücadele Şampiyonlar Ligi'nde sahnelenecek. Temsilcimiz Beşiktaş 6 sezon sonra Şampiyonlar Ligi'nde sahaya çıkacak. İki kulübünde simgesinin kartal oluşundan dolayı Benfica maç öncesi güzel bir jest yapmayı planlıyor. Taraftarlar akşam maçın hangi kanalda ve saat kaçta yayınlanacağını merak ediyorlardı. Canlı yayın bilgileri belli oldu. Peki Benfica Beşiktaş maçı bu akşam saat kaçta hangi kanaldan, ve şifresiz olarak mı yayınlanacak?

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu mücadelesine bu akşam Benfica maçıyla başlayacak. Siyah-beyazlı takım, geride kalan 184 maçta 68 galibiyet ve 79 mağlubiyet alırken, attığı 231 gole karşılık kalesinde 260 gol gördü. Avrupa kupalarında, dış sahada bugüne dek 92 maça çıkan Beşiktaş, bu karşılaşmalarda 20 galibiyet, 17 beraberlik ve 55 yenilgi yaşadı. Siyah-beyazlılar, Avrupa kupalarında daha önce Portekiz takımlarıyla oynadığı 9 maçın 2'sini kazandı.

Şampiyonlar Ligi - Benfica Beşiktaş maçı hangi kanalda saat kaçta canlı izlenebilecek?

Beşiktaş, 6 sezon sonra Şampiyonlar Ligi'nde.. Avrupa'nın kulüpler düzeyinde en büyük futbol organizasyonunda daha önce 4 kez yer alan siyah-beyazlı takım; 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 15 yenilgi yaşadı. Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki en iyi sezonunu, grupta 7 puan topladığı 2003-2004'te geçirdi

BENFİCA BEŞİKTAŞ MAÇI HANGİ KANALDA SAAT KAÇTA?

Benfica Beşiktaş Şampiyonlar Ligi maçı bu akşam akşam saat 21:45'te başlayacak. Mücadele TRT 1 ve Tivibu Spor kanallarından canlı olarak yayınlanacak. Estadio da Luz Stadı'nda oynacak Benfica Beşiktaş maçını Sırp hakem Milorad Mazic yönetecek.

Benfica ve Beşiktaş ilk defa bir resmi maçta karşılaşacak. Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'ne 2009/10'dan bu yana ilk, toplamda altıncı defa katılıyor. Siyah beyazlılar daha önce hiç gruplardan çıkamadı.. Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı son 27 maçın 18'ini kaybetti. Siyah beyazlılar, deplasmanda oynadıkları 15 maçın 11'inden mağlubiyetle ayrıldı. Beşiktaş, turnuvada oynadığı son 22 maçın 13'ünde de gol atamadı (%59). Benfica, Türk takımlarına karşı oynadığı altı iç saha maçının beşini kazandı: Tek yenilgisini 2008/09 UEFA Kupası'nda Galatasaray'dan almıştı. Benfica, Avrupa Kupası/Şampiyonlar Ligi'ni en çok kazanan iki Portekiz takımından biri (Porto ile birlikte iki defa) Ancak Juventus'un ardından (6) en fazla final kaybeden takım da Benfica.

Benfica, Şampiyonlar Ligi'nde 1992/93'ten bu yana çeyrek finalin ötesini göremedi. Benfica (12), Porto'nun ardından Şampiyonlar Ligi'ne en fazla katılan ikinci Portekiz takımı. Benfica, son 40 Şampiyonlar Ligi maçının sadece birinde ikiden fazla gol atabildi (Kasım 2013'te Anderlecht'e). Benfica'nın son beş grup maçının dördü 2-1 bitti (diğeri 2-2). Şampiyonlar Ligi tarihinde en fazla gol atan Yunan oyuncu olan Kostas Mitroglou, son beş sezonun her birinde gol kaydetmeyi başardı. Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş, 2011/12'de Trabzonspor'un başında Şampiyonlar Ligi tecrübesi yaşamış, gruplardaki ilk maçında Inter deplasmanından galibiyetle ayrılmıştı.

Şampiyonlar Ligi - Benfica Beşiktaş maçı hangi kanalda saat kaçta canlı izlenebilecek?

ÇİFT KARTAL JESTİ

Benfica, bu akşam Şampiyonlar Ligi'nde konuk edeceği Beşiktaş'ı en iyi şekilde ağırlamak istiyor. Siyah-Beyazlılar gibi "kartal" sembolünü kullanan Portekiz temsilcisi, karşılaşma öncesi jest yaparak statta iki "kartal" uçuracak.

Ve Beşiktaş yeniden Şampiyonlar Ligi sahnesinde... Uzun bir aradan sonra Devler Ligi'nde yer alacak olan SiyahBeyazlılar'ın serüveni bu akşam deplasmanda oynayacağı Benfica mücadelesi ile start alacak. Bir Avrupa kupasında ilk kez karşılaşacak olan iki takımın ortak özellikleri ön plana çıkarken, Portekiz temsilcisinin Beşiktaş'a bu akşam çok konuşulacak bir jest yapacağı öğrenildi. SiyahBeyazlılar gibi "kartal" sembolünü kullanan ve sahasında oynadığı her maç öncesi statta bir kartal uçuran Benfica Kulübü'nün, bu akşam Estadio da Luz Stadı'nda iki "kartal" birden uçuracağı öğrenildi. Bu çok özel jest iki takımın oynayacağı maça ayrı bir anlam katacak...

PORTEKİZ'DE KARTALLARIN SAVAŞI

Beşiktaş ile Benfica arasında oynanacak maç, iki takımın sembolleri açısından da ayrı bir öneme sahip. Her iki takımın sembolü olan Kartal, hem UEFA, hem de takımlar tarafından sıklıkla gündeme getiriliyor ve maç anonslarında Beşiktaş ile Benfica'nın Kartal resimleri karşılıklı olarak kullanılıyor. Bu açıdan bakıldığında bu akşam akşam oynanacak Benfica- Beşiktaş maçını 'Kartalların savaşı' olarak nitelendirmek yanlış olmayacak.

ŞENOL GÜNEŞ'İN KADRO TERCİHLERİ NE OLACAK?

Beşiktaş'ın bu sene her maç öncesi en çok merak edilecek yanı şüphesiz ki sahaya çıkacak kadro olacak. Sağ bekinden sol bekine, orta sahasından forvetine kadar her mevkide direkt ilk 11 oynayabilecek oyuncu kalitesine ulaşan Siyah-beyazlılarda teknik direktör Şenol Güneş kadroyu maçtan maça değiştireceğini daha önce dile getirmişti.

Her oyuncuyu her maçta oynayacak şekilde hazırlamaya gayret gösteren tecrübeli teknik adam, Şampiyonlar Ligi'nin ilk maçında sahaya nasıl bir kadro ile çıkacağına bu akşam yapacağı son antrenmanda karar verecek.Kardemir Karabükspor maçında dinlendirilen Atiba, Quaresma, Oğuzhan ve Aboubakar'ın Benfica maçına ilk 11'de çıkması bekleniyor. Bu durumda da Gökhan İnler, Tolgay Arslan ve Cenk Tosun'un yedek kulübesinde oturması kimseyi şaşırtmayacak.

Siyah-beyazlı takımda Şampiyonlar Ligi listesine yazılmayan Aras Özbiliz, Ömer Şişmanoğlu, Veli Kavlak ve Oğuzhan Aydoğan, Portekiz kafilesinde yer almayacak.

BEŞİKTAŞ'IN 6. ŞAMPİYONLAR LİGİ MACERASI

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde 6. kez boy gösterecek. Siyah Beyazlılar, daha önce 5 kez katıldıkları Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkma başarısı gösteremedi.İlk olarak 1997-1998 sezonunda Şampiyonlar Ligi'ne katılan Siyah-beyazlılar, Bayern Münih, Paris Saint Germain ve Göteborg takımlarının arasında 6 puan ile 3. olarak gruptan çıkamamıştı.

2000-2001 sezonunda Milan, Leeds United ve Barcelona'nın olduğu grubu 4 puan ile son sırada bitiren Beşiktaş, 2003-2004 sezonunda ise Chelsea, Lazio ve Sparta Prag ile mücadele etti. Bu kez 7 puana ulaşan Siyah Beyazlılar, yine 3. oldu ve gruptan çıkamadı.2007-2008 sezonunda Porto, Liverpool ve Marsilya arasında 4. olan Beşiktaş, son atıldığı 2009-2010 sezonunda da Manchester United, CSKA Moskova ve Wolfsburg'un olduğu grubu yine 4. bitirdi ve gruptan çıkamadı.

Siyah-beyazlılar, 5 kez katıldıkları Şampiyonlar Ligi'nde oldukça sansasyonel sonuçlara da imza attı. Avrupa'nın dev kulüplerinin hepsini yenen Siyah-beyazlıların aldığı 3-1'lik Paris Saint Germain, 3-0'lık Barcelona, 2-0'lık Chelsea, 2-1'lik Liverpool ve 1-0'lık Manchester United galibiyetleri hala unutulmayan galibiyetler sınıfında.Beşiktaş, aynı zamanda Leeds United'a 6-0, Barcelona'ya 5-0 ve Liverpool'a da 8-0 yenilerek farklı mağlubiyetlerle de sansasyonel sonuçlara imza attı. Kara Kartallar, Devler Ligi'nde bugüne kadar yaptığı 30 maçta 8 galibiyet, 3 beraberlik ve 19 mağlubiyet alırken 22 gol atıp 56 gol yedi.

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Beşiktaş Benfica Kartal Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title