Haberler

Ben Hala Amatör Ruhla Çalışırım

'Hikaye' isimli bir single çıkaran ENBE'nin orkestra şefi Behzat Gerçeker: Hala amatör bir zihniyetle çalışıyorum ve emeğe çok saygı duyuyorum.

Behzat Gerçeker yönetimindeki ENBE grubu, 'Hikaye' adlı yeni single çalışmasıyla geçen hafta müzikseverlerle buluştu. Single'da; genç söz yazarı ve besteci Çağrı Çığ Sığırcı'nın imzasını taşıyan şarkıyı, Mustafa Ceceli ile yaptığı düetle dikkat çeken Elvan Küçük seslendirdi. Gerçeker ile yeni single çalışmasını ve genç müzisyenlerle işbirliğini konuştuk.

ŞARKI SÖZLERİ ÖNEMLİ

'Hikaye' adlı son single'ınızda yine yeni bir isimle çalıştınız. Şarkının sözlerini yazan Çağrı Çığ Sığırcı size nasıl ulaştı?

Ben de genç arkadaşlarımızın geçtiği dönemlerden geçtim. Yetenekli besteci, şarkıcı ve müzisyenleri; müzikseverlerle tanıştırmak lazım. Çağrı da diğerleri gibi bize sosyal mecralardan ulaştı.

Size ulaşan herkesle çalışıyor musunuz?

Bu arkadaşların şarkılarını değerlendiren küçük bir ekibimiz var. Onlar, şarkıyı değerlendirip bana yönlendirdi. Çağrı'yı ben aradım; telefonda benim sesimi duyunca şaşırdı.

Single çıkarmaya nasıl karar verdiniz?

Single yapmak için 6.5 aydan beri çalışıyoruz. Bu çalışmada herkesin emeği var. Bu bir aşk parçası. Ülkemizdeki müzikseverler sözlere çok dikkat ediyor. Bir, aşkı hangi kelimelerle anlattığımıza bakıyorlar. Ben de 'Aşkı nasıl anlatırsak beğenirler?' diye düşünüyorum. Bu şarkıda da sözler, söyleyen kişinin sesi ve klip çok güzel oturdu.

Müzik çalışması yaparken önceliğiniz nedir?

Hala amatör bir zihniyetle çalışıyorum. Emeğe çok saygı duyuyorum. Bu ekipte herkesin bir görevi var. Daima iyi bir şeyler yapmak için uğraşıyoruz.

Ön plana çıkardığınız isimlerin vefasızlıklarıyla karşılaştınız mı?

Oluyor tabii ki... Ama ben yukarıya karşı sorumluluğumu yerine getirince kendimi mutlu hissediyorum. İşime önem veriyorum, iyi hazırlanıyorum. Aksi halde başarı beklemek hayal... İşimi en iyi şekilde yaptığımda kendimi huzurlu hissediyorum.

DİSİPLİN BENİM İÇİN ÖNEMLİ

Size ulaşıp ekibinizle çalışmak isteyenler var mı?

Bu işi hakkıyla, disiplinli bir şekilde yapacak insanlarla çalışıyorum. Gerçekten dinlemem gerekenleri dinliyorum. Bu işe yeteneği olmayan kişilere de bunu söylüyorum.

EKİPTE BAZEN EGOLAR ÇATIŞIR

Ekipte ego çatışması yaşanmıyor mu?

Olmaz mı, oluyor tabii... Biz çok ünlü starlarla çalışıyoruz. Örneğin; Türkiye'nin Süperstar'ı Ajda Pekkan, bize "Konserde güzel çalalım' diye geliyor. Ekipçe 'O repertuvarı nasıl çalabiliriz' diye düşünüyoruz. Arkadaşlarıma, o parçaları iyi yorumlayıp kendilerini ilerletmelerini tavsiye ediyorum; onlara tecrübelerimi aktarıyorum. Harika gitar çaldığını düşünen biri farklı bir yorum katmak isteyebilir ama ben önerdiğim gibi çalmasını söylüyorum. Çünkü sorumluluk bana ait. Arkadaşım tabii ki daha farklı şeyler yapmayı hedefliyor olabilir ama ona görevini hatırlatmak da benim işim.

ENBE GENÇLER İÇİN BİR OKUL

Önceki işlerin başarısı farklı bir sorumluluk getiriyor mu?

Bunu maç gibi düşünün. Her maça 0-0 başlıyoruz. Elimizden geldiğince en iyiyi yapmaya odaklanıyoruz. n ENBE grubu yeni isimler için okul niteliğinde mi oluyor? Aslında öyle diyebiliriz. Ben de onlardan sürekli bir şeyler öğreniyorum. Gelen arkadaşlar da hem benden, hem de sahneden deneyim kazanıyorlar.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title