Haberler

Belgem'deki Öğrencilerin Sbs Başarısı

Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezinin (belgem) 2010 Yılında Sbs Sınavlarında Yüzde 80'lik Başarı Yakaladığı Bildirildi

Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezinin (BELGEM) 2010 yılında SBS sınavlarında yüzde 80'lik başarı yakaladığı bildirildi.

Bornova Belediyesinden yapılan açıklamada, Lise ve Üniversite sınavlarına hazırlık kursları hizmeti veren BELGEM'de eğitim gören öğrencilerin yüzde 80'i Anadolu liseleri, Sağlık Meslek liseleri, Anadolu Teknik ve Anadolu Meslek liselerini birinci yerleştirmede kazandığı belirtildi.

146 BELGEM öğrencisinin Bornova Anadolu Lisesi, Karşıyaka Anadolu Lisesi, İzmir Kız Lisesi, Buca Anadolu Lisesi, Cihat Kora Anadolu Lisesi, Atakent Anadolu Lisesi, Suphi Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi, Cem Bakioğlu Anadolu Lisesi gibi okulları kazandığı, 136 öğrencinin de Sağlık Meslek, Anadolu Teknik ve Anadolu Meslek Liselerinde okumaya hak kazandığı bildirildi.

Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, başarının yolunun eğitimi, kültür, sanat ve sporla birleştirmek olduğunu belirterek, 'BELGEM'de her türlü çalışmalarımızı bir üst düzeye çekmek için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bir yıl önce bin öğrenci kapasitesi olan BELGEM Dershanemizin kapasitesini 2010'da 1250'ye çıkardık. Şimdi hedefimiz bu sayıyı 1500'e çıkarmak. SBS'de başarı elde eden öğrencilerimizle gurur duyuyorum. Başarılarının devamını diliyorum' dedi.

(ALK-MV) - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title