Haberler

Belemedik Tabiat Parkı Adana'nın Turizmini Canlandıracak

Güncelleme:

Tabiat anıtlarıyla doğa turizminde önemli yere sahip Adana'da, Belemedik'in de tabiat parkı ilan edilmesiyle ziyaretçi sayısının artacağı öngörülüyor.

Pozantı ve Karaisalı ilçeleri arasında yer alan Belemedik mevkisinin tabiat parkı ilan edilmesiyle kentteki doğa turizminin canlanacağı bildirildi.

Belemedik mevkisi, sahip olduğu bitki örtüsü, faunası, iklimi ve peyzaj özelliğinden kaynaklı rekreasyon potansiyeli nedeniyle Doğa Koruma ve Milli Parklar 7. Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan plan doğrultusunda Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca 2 Aralık 2014'te tabiat parkı statüsüne kavuştu.

Yaylak olarak da kullanılan 4 bin 349 hektarlık parkta, 200 yıllık çınar ağacı da bulunuyor. 1900'lü yıllarda Hicaz-Bağdat demiryolunun zorlu etaplarından Belemedik-Hacıkırı arasında Toros dağlarındaki 12 tünelin yapımı sırasında Almanlar tarafından kurulan şantiye kalıntıları da parkta göze çarpıyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 7. Bölge Müdürü Etem Boz, AA muhabirine, park için bu yıl gelişme planı hazırlayacaklarını, doğal kaynaklar korunarak sürdürülebilir yaşam ilkeleri çerçevesinde doğa ile uyumlu alternatif aktivitelere yer vereceklerini söyledi.

Alanda yaylacılık, tarih yolculuğu, doğa yürüyüşü, kır evleri, Çakıt suyunda balıkçılık, piknik ve doğa gözlemi amaçlı seyir terasları, yürüyüş parkurları ile ziyaretçilere farklı ortam sunmayı amaçladıklarını ifade eden Boz, "Bu plan onaylandıktan sonra donatıların yapımına başlanacak. 2015'te planı tamamlayıp 2016'da işe başlamayı düşünüyoruz" dedi.

Parkın, kentin var olan doğa turizmine önemli katkı sağlayacağına dikkati çeken Boz, şunları kaydetti:

"Mevcut doğa turizmindeki 100 bin ziyaretçi sayımız yeni parkla en az yüzde 50 artacak. Adana'nın doğa turizmine yeni bir hamle getirecek. Yöre halkının refahına da katkı sunacak. Adana ve çevresi için öne çıkan bir merkez olduğu kadar özellikle yabancı turistlerin de ilgi göstereceği bir alan olacak. Doğa fotoğrafçıları, mevcut doğal güzelliklerinden dolayı bu alanı tercih ediyor. Plan uygulandıktan sonra ortaya çıkacak donatılar, burasını cazibe merkezi haline getirecek."

Kaynak: AA / Güncel

Karaisalı Pozantı Yaylak Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title