Haberler

Belek'te Turistlerin Traktörle Taşınmasına Devam Edilecek

Serik ilçesinin Belek Mahallesi'nde, turistlerin otellerinden çarşı merkezine traktörlerin arkasına takılan römorklarla taşınmasına devam edilecek.

Serik ilçesinin Belek Mahallesi'nde, turistlerin otellerinden çarşı merkezine traktörlerin arkasına takılan römorklarla taşınmasına devam edilecek.

Söz konusu yöntemle taşımacılık yapılmasının Serik Belediyesi tarafından iptal edilmesi üzerine bir araya gelen bir grup esnaf, Serik Belediyesi'ne gelerek duruma tepki gösterdi ve belediye başkanıyla görüşmek istedi.

Belek Esnaf Derneği Başkanı Yaşar Aksu, gazetecilere yaptığı açıklamada, otellerden şehir merkezine traktörler ile turist taşınmasının belediye tarafından iptal edildiğini söyledi.

Dünyanın birçok turizm bölgesinde bu tür taşıma sistemlerinin olduğunu savunan Aksu, bu uygulamanın devam ettirilmesini istediklerini kaydetti.

Esnafla görüşen Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, Büyükşehir Yasası ile birlikte bazı şeylerin değiştiğini, söz konusu taşımacılığın ancak bir kooperatif adı altında yapılabileceğini ifade etti.

Belediye Başkanı Çalık, traktör römorkları ile turistlerin taşınmasının bir kooperatif aracılığıyla gelecek turizm sezonunda da devam edeceğini belirtti.

Grup, Çalık'ın konuşmasının ardından belediyeden ayrıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ramazan Çalık Belek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title