Haberler

Belediyeye Haciz Baskını

Adana'da Devriye Görevini Yaparken, Kontrolsüz Hemzemin Geçitte Trenin Çarpmasıyla Şehit Olan 3 Polis Memurunun Yakınlarınca Açılan Davayı Kaybeden Seyhan Belediyesi'ne Haciz Geldi. Şehit Polis Memurları Adına Hareket Eden Avukat Yusuf Özer, Belediye Başkanı AKP'li Azim Öztürk'ün Makam Odasındaki Eşyaları Haciz İşlemine Gireşeceği Sırada Anlaşma Sağlandı.

Adana'da devriye görevini yaparken, kontrolsüz hemzemin geçitte trenin çarpmasıyla şehit olan 3 polis memurunun yakınlarınca açılan davayı kaybeden Seyhan Belediyesi'ne haciz geldi. Şehit polis memurları adına hareket eden avukat Yusuf Özer, Belediye Başkanı AKP'li Azim Öztürk'ün makam odasındaki eşyaları haciz işlemine gireşeceği sırada anlaşma sağlandı.

Başkan Öztürk'ün Belediye Sarayı 2'inci kattaki makam odasına icra memuruyla gelen avukat Yusuf Özer, bir süre başbaşa görüştü. Görüşmenin ardından, dışarı çıkan Özer, anlaşmaya vardıklarını söyledi. Bölge 2'inci İdare Mahkemesi'nin verdiği kararın kesinleşmediğini belirten Özer, ''Karara itiraz edip temyiz davası açan Seyhan Belediyesi, mahkemenin müvekkilim için ödenmesi gereken parayı yasal faiziyle birlikte teminat olarak yatıracak. Ama, temyiz davası sonuçlanana kadar parayı çekmeyeceğiz'' dedi.

KAZA DEVRİYE GÖREVİ SIRASINDA OLDU

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde görevli Zeyyad Dağ ile ekip arkadaşları Bülent Karaca ve İsmet Turan, 29 Ekim 2003 tarihinde Fevzipaşa Mahallesi'ndeki kontrolsüz hemzemin geçitten polis araçlarıyla geçerken tren çarpması sonucu hayatlarını kaybetti. Dağ'ın eşi Hacer Dağ, kazada kusuru bulunduğu iddiasıyla, TCDD Genel Müdürlüğü, Adana Büyükşehir ve Seyhan İlçe Belediyesi hakkında kendisi ve çocukları Melikşah Canbey ile Tunahan İlbey için toplam 270 bin YTL'lik tazminat davası açtı.

Bölge 2'nci İdare Mahkemesi'nde yaklaşık 3 yıl süren dava sonunda mahkeme, İstanbul Teknik Üniversitesi öğretim üyelerinden oluşan bilirkişi heyetinin vermiş olduğu, Dağ'ın 6/8, TCDD Genel Müdürlüğü ile hemzemin geçide bariyer konmaması nedeniyle Seyhan Belediyesi'ni ise 1/8 kusurlu bulduğu raporunu dikkate aldı.

Hemzemin geçide bariyer koymadığı ve kazanın meydana geldiği yolun bakım ve onarımından sorumlu olan Seyhan Belediyesi, Hacer Dağ'a 8 bin, çocukları için de 4'er bin YTL olmak üzere toplam 16 bin YTL tazminat ödemeye mahkum edildi. Demiryolunda seyreden araçların karayolundaki araçlara göre geçiş üstünlüğü bulunmasını gözönünde bulundurularak TCDD ile Büyükşehir Belediyesi hakkındaki dava ise reddedildi.

ARACIN BEDELİ AİLEDEN İSTENMİŞTİ

Emniyet Genel Müdürlüğü de kazada kullanılmaz hale gelen polis otomobilinin bedeli olarak yaklaşık 16 bin YTL'yi kaza anında aracı kullanan Zeyyad Dağ'ın ailesinden istemişti. Bu talep polis memurları arasında tepkiye yol açtı. Dağ'ın mesai arkadaşları aralarında para toplayarak istenilen miktarı ödedi. Ayrıca, 3 polis memurunun ölümüne neden oldukları iddia edilen tren makinistleri ise yargılandıkları Adana 7'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde beraat etti.

Fatih KARAÇALI/ADANA, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title