Haberler

Belediyenin Garimenkulleri Satışa Çıkarması

Hatay'ın İskenderun İlçesinde, Siyasi Parti Temsilcileri, Kent Genelinde 45 Adet Gayrimenkulü 22 Milyon YTL Karşılığında Satmak İsteyen Belediyeye Tepki Gösterdi.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, siyasi parti temsilcileri, kent genelinde 45 adet gayrimenkulü 22 milyon YTL karşılığında satmak isteyen belediyeye tepki gösterdi.

AK Parti İlçe Başkanı Musa Kurşun, CHP İlçe Başkanı Nihat Karpuz, MHP İlçe Başkanı Bülent Kimyon ve DSP İlçe Başkanı Ali Bıkmaz, İskenderun Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen basın toplantısında İskenderun Belediyesi'nin seçimlere 9 ay kala gayrımenkul satışının kabul edilemez olduğunu söylediler.

CHP İlçe Başkanı Nihat Karpuz, yaptığı açıklamada, 2 Temmuz günü ihalesi yapılacak olan 45 kalem taşınmaz gayrimenkulün satışı ile ilgili bir araya geldiklerini belirterek,, "22 milyon YTL karşılığı muhammen bedelle bir çırpıda satışa çıkarılan 45 adet taşınmaz gayrimenkulun satışını kabul etmiyoruz. Zamanlama açısından siyasi ahlakla bağdaşmayan bu davranış biçimine sessiz kalmak, İskenderun'a ihanet olduğu gibi, siyasetin temel ilkelerine de ihanet olacaktır. İskenderun Belediyesinin kamuya ve diğer kurumlara ne kadar borcu bulunduğu kesin olarak bilinmez iken, taşınmazların satılması neticesinde elde edilecek gelirle, İskenderun Belediyesinin borçlarına ilaveten elindeki gayrimenkullerin önemli bir bölümünü bir anda elden çıkaracak ve gayrimenkul fakiri olmanın yanı sıra belki de yeni borçlanmaların altına girecektir" diye konuştu.

Bugüne kadar İskenderun Belediyesi'nin verdiği hizmetleri, dışarıdan aldığı kredilerle borçlanarak yaptığını ifade eden Karpuz, "İskenderun Belediye Başkanının yerel seçimlere 9 ay kala böyle bir satışa yönelmesi, niyetini de açıkça ortaya koymaktadır" dedi.

(AS-AB-Y) 09.06.2008 16:03 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title