Haberler

Belediyeden Uyarı: 'LÜTFEN Kıymayın'

Güncelleme:

Farklı Kuş Türlerini Barındıran Torbalı Bölgesinde Avcıların Özellikle Yırtıcı Kuşlara Yönelik saldırıları Belediye Yetkililerini Kaygılandırıyor.

Zengin bitki örtüsü ve 92 ayrı kuş türüyle ünlü Küçük Menderes Deltası'nda avcıların yırtıcı kanatlılara yönelmeleri amatör ornitologları kaygılandırırken, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez yazılı bir açıklama yaptı.
Sadece spor ya da zevk için kimi grupların av tüfekleriyle fark gözetmeksizin kuşları vurduklarını, belediye bünyesinde kurdukları Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne birçok yırtıcı kuşun yaralı olarak getirildiğini belirten Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez şunları söyledi:

"Çevre il ve ilçelerden Küçük Menderes Deltası'na gelen kimi avcı grupları 'spor' adı altında maalesef civardaki kuş türlerine büyük zarar veriyorlar. Bölgemizde yaşayan Üveyik, İbibik, Kızılgerdan, Sığırcık, İspinoz, Kocabaş, Çulha kuşu, Gökardıç, Tepeli Toygar, Boz Sağan, Çoban Aldatan, Gümüş Yağmurcun gibi çok özel kuşların nesli amaçsız ve anlamsız avlama sonucu giderek azalmakta ve doğal denge zarar görmektedir. Doğan, Baykuş, Şahin, Telli Balıkçıl, Kara Leylek, Gök Doğan gibi yırtıcı kanatlılar da maalesef avcıların hedefi oluyor" şeklinde konuştu.

AV TÜFEKLERİYLE DEĞİL, FOTOĞRAF MAKİNELERİYLE GELİN

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, ilçenin zengin bitki örtüsünü, doğal güzelliklerini görmeye herkesi davet ettiklerini vurgulayarak konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Doğa tutkunlarını av tüfekleriyle değil, fotoğraf makileriyle bekliyoruz. Köylerimizde doğal beslenmenin ve doğal yaşamın bütün güzellikleri var. Köylümüz misafirperverdir. Ovamızda yaşayan bütün canlıların korunmasına köylümüz büyük özen gösteriyor, aynı duyarlılığı herkesten bekliyoruz."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Adnan Yaşar Görmez Menderes Deltası Torbalı Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title