Haberler

Belediyeden Eğitime Destek

Erzincan Belediyesi Eğitim Gönüllüleri Derneği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Katkılarıyla Evlerinde Ders Çalışma İmkanı Bulamayan İlköğretim 8.sınıf Öğrencileri İçin Açtığı Ücretsiz Oks Kursu Başladı. Kursa Yaklaşık 300 Kişinin Başvuruda Bulunduğu Bildirildi.

Erzincan Belediyesi Eğitim Gönüllüleri Derneği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü katkılarıyla evlerinde ders çalışma imkanı bulamayan ilköğretim 8.sınıf öğrencileri için açtığı ücretsiz OKS kursu başladı. Kursa yaklaşık 300 kişinin başvuruda bulunduğu bildirildi.

Belediye tarafından ücretsiz olarak başlatılan kursun kayıtları halen devam ediyor. 23 Şubat Cumartesi günü Atatürk İlköğretim Okulu'nda başlatılan kurs öncesi seviye tespit sınavı yapıldı. Eğitim Gönüllüleri Derneği'nden 15 öğretmenin gözetiminde yapılan sınava katılan öğrenciler seviyelerine göre gruplara ayrıldı. Eğitimlere ise bir hafta içerisinde başlanacak. Erzincan Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, eğitimde fırsat eşitliği ilkesi doğrultusunda yapılan bu çalışmada, toplumun her kesiminden gelen çocuklara eğitim verilmesinin ve onlara gelecekleri için imkan sunulmasının hedeflendiği belirtilerek," Belediye başkanımız Mehmet Buyruk, çalışmaları bizzat yakından takip etmektedir. Kendisinin talimatları doğrultusunda başlatılan bu çalışmada, Erzincan Belediyesi'nin geleceğimizin teminatı olan gençlere verdiği önem bir kez daha ortaya çıkmıştır. 23 Şubat'ta başlatılan kurs, hafta sonları Cumartesi günleri 09-16.00 saatleri arasında devam edecek ve 7 Haziran günü sona erecek. Erzincan Belediyesi olarak Eğitim Gönüllüleri Derneği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün projeye ortak olarak katkı sağlamalarıyla özveriyle çaba sarf etmekteyiz. Söz konusu kursta Eğitim Gönüllüleri Derneği'nden 15 öğretmen gönüllü olarak görev yapmaktadırlar. Geleceğimizin mimarları olacak olan çocuklarımızın eğitimleri için fırsat sunulması konusunda hassasiyet içerisinde bulunulması gerekir düşüncesindeyiz. Öğrencilerimize ücretsiz olarak sunulan bu hizmet onlar için bulunmaz bir fırsattır"denildi.

(BA-İRT-Y) 24.02.2008 13:35 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title