Haberler

Belediyeden Çelişkili Köpekevi Açıklaması

Kuşadası'ndaki Belediye Köpekevi'nde Aç Kalan Köpekler Birbirilerine Saldırıp Parçalarken, Belediye Yetkililerinin Çelişkili Açıklamaları Şaşırttı. Köpekevi Sorumlusu Mustafa Diker, 5- 6 Köpeğin Öldüğünü Açıklarken, AKP'li Belediye Başkanı Fuat Akdoğan İse 'Ölen Bir Hayvan Var, O da İshalden. İddiaların Tümü Asılsız' Dedi.

Kuşadası'ndaki Belediye Köpekevi'nde aç kalan köpekler birbirilerine saldırıp parçalarken, Belediye yetkililerinin çelişkili açıklamaları şaşırttı. Köpekevi Sorumlusu Mustafa Diker, 5- 6 köpeğin öldüğünü açıklarken, AKP'li Belediye Başkanı Fuat Akdoğan ise ''Ölen bir hayvan var, o da ishalden. İddiaların tümü asılsız'' dedi.

Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, ilçedeki hayvan barınağında aç kalan köpeklerin 'birbirini yediği' yolundaki iddialara tepki gösterdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Akdoğan, ''Ölen köpek sayısı bir. O da akut viral yani ishalden öldü. Televizyonda gösterilen ölü köpek ile kavga ederken gösterilen ve yendiği iddia edilen köpek aynı değil'' dedi. Fuat Akdoğan açıklamasında şunları söyledi:

''31 Aralık 2006 günü daha önce yaptığımız köpekevi özelleştirmesi ile ilgili ihaleyi kazanan Limaş şirketinin mukavelesi bittiğinden, arkadaşlar yeni ihale tarihine kadar köpekevini yasa gereği terk ettiler. Limaş ile gönüllü çalışan ve Kuşadası'nda yaşayan Alman vatandaşı Mirium Waltraud başkanlığındaki bir grup ise Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri çeşitli restoranların artık yemekleriyle beslenme saatlerinde köpeklere yemeklerini verdiler.''

Hayvanseverler ise bayram sonrası olayı haber aldıklarında köpekevine basın mensuplarıyla gittiklerini söyleyerek ''Onlarca köpeğin bir köpeği parçalamak üzere olduğuna hepimiz tanık olduk. Görevli sopa ve tazyikli su ile parçalanmak istenen köpeği kurtardı'' dedi.

Belediye yetkilisi, köpekevi sorumlusu Mustafa Diker de köpekevinde Limaş tarafından görevlendirilen dört çalışanın geri çekilmesiyle oluşan dört günlük boşlukta köpeklerin aç kaldığını ve 6- 7 köpeğin diğerlerince parçalandığını kameralar önünde açıklamıştı. Diker ''Limaş şirketinde burada çalışan dört eleman işten çıkarılmış, kimseye bilgi verilmemiş, bu nedenle dört gün boyunca hayvanlar burada aç kalmış. 6- 7 köpek öldü. Bundan sorumlu Limaş'tır. Limaş'a devrettiğimizde 240 köpek vardı. Şimdi 210 adet kalmış. 30 köpek kayıp'' demişti.

Latif SANSÜR/ KUŞADASI(Aydın), (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title