Haberler

Belediye Meclisi Göztepe Parkı'na Cami Yapılmasına İtirazı Reddetti

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Göztepe Parkı'na cami yapılması için plan tadilatına karşı 43 itirazı, oy çokluğu ile reddetti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Göztepe Parkı'na cami yapılması için plan tadilatına karşı 43 itirazı, oy çokluğu ile reddetti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Meclis 2. Başkanvekili Ahmet Selamet'in başkanlığında toplandı.

Meclis'te, kamuoyunda tartışma konusu olan Göztepe Parkı'na cami yapılması için plan tadiline karşı, aralarında Kadıköy Belediyesi ile İnşaat Mühendisleri Odası'nın da bulunduğu 43 itirazın yer aldığı İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu görüşüldü.

Rapora ilişkin söz alan CHP Grup Sözcüsü Can Özyedierler, Göztepe Parkı'nın yaklaşık 45 bin kişiye hizmet verdiğini, ilçeyle ilgili hazırlanan 1/5000'lik planlarda da cami öngörülmediğini hatırlattı.

Özyedierler, ''Yüzde 99'u Müslüman olan ülkemizde, ibadethanelere yan gözle bakılması akıllara gelmemesi gereken bir konu. Ancak, camiye karşı olan ve olmayanlar ayırımının yapılması tehlikeli. Bir yerlere mesaj vermek adına bu ayırımı yapmak kimseye bir şey kazandırmaz'' dedi.

Özyedierler, her konuda tüm birimlerden görüş alınarak rapor hazırlanmasına karşın, bu konuda Şehir Planlama Müdürlüğü'nün hiçbir kurumdan görüş almadan tüm kurumlar adına karar verdiğini belirterek, bu durumu eleştirdi.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Akar da bu görüşmenin yeni bir fırsat olduğunu ve konunun inatlaşma yapılmadan çözülmesi gerektiğini belirterek, şöyle dedi:

''Vapurun rengine kadar demokratik uygulama yapan Büyükşehir Belediyesi'nin, tartışma yaşanan bu konuda inatlaşmayla murad elde etme isteği, doğru bir yaklaşım değil.''

AK Parti Grubu adına söz alan Grup Başkanvekili Hüseyin Evliyaoğlu da CHP Grup Sözcüsü Özyedierler'in ibadethanelerle ilgili söylediklerine aynen katıldığını belirterek, ''Cami parka değil, yanındaki fidanlıkta yapılacaktır'' dedi.

Anavatan Partisi Grup Başkanvekili Hüseyin Avni Sipahi de ''Bu caminin buraya yapılmasına şerefle, haysiyetle imza koyduk'' diye konuştu.

Meclis'te konuşmaların ardından yapılan oylamada, CHP'nin kararın komisyona geri çekilmesi yönündeki önerisine rağmen, itirazlar AK Partililerin oy çokluğu ile reddedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title