Haberler

Belediye Meclisi 15 Cadde ve Sokak İsmini Değiştirdi

Malatya Belediye Meclisi'nde 15 cadde ve sokağın ismi yeniden değiştirilerek eski isimleri verildi.

Malatya Belediye Meclisi'nde 15 cadde ve sokağın ismi yeniden değiştirilerek eski isimleri verildi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın şehir dışında olması nedeniyle Meclis Toplantısı, Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu başkanlığında yapıldı.

Meclis Toplantısı'nda, gündem maddeleri olan cadde sokak isim değişiklikleri ve çocuk parkına isim verilmesi hakkındaki İmar Komisyonu raporları ile çeşitli imar konuları görüşüldü.

Meclis Toplantısında, cadde ve sokak isimleri ile ilgili olarak yapılan talepler nedeniyle, İçişleri Bakanlığı'ndan alınan görüş doğrultusunda isimlerinin değiştirilmesi kararlaştırıldı. İsmi değiştirilen 15 cadde ve sokak şunlar: İnönü Mahallesi'nde "Çamlıca" olarak değiştirilen caddeye yeniden "İnönü"; Özalper, Karakavak ve Cevatpaşa Mahallelerinden geçen "Ankara Caddesi" ismi yerine "Turgut Özal Bulvarı"; Abdulgaffar Mahallesi'nde bulunan 3. Sokağa "Kabir" isminin yerine "Hızır Bey"; Cevatpaşa Mahallesi'nde bulunan sokağa verilen "Efendiler" isminin yerine "Tolgahan"; Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan 3. sokağa verilen "Haydar" isminin yerine "Gözene"; Battalgazi Mahallesi'nde bulunan Mimar Sinan Caddesi 1. Sokak 1. Araya verilen "Katırcılar" isminin yerine "Efendiler";"Kiltepem Caddesi" yerine "Kiltepe Caddesi"; "Tecellim Sokağı" yerine "Tecelli Sokağı"; "Tarihi Akpınar Caddesi" yerine "Akpınar Caddesi"; "Merkez Koyunoğlu Caddesi" yerine "Koyunoğlu Caddesi"; "Kışla Atatürk Caddesi" yerine "Atatürk Caddesi"; "Hastanem Caddesi" yerine "Hastane Caddesi"; "Çilesizler Caddesi" yerine "Çilesiz Caddesi"; "Paşaköşküm Caddesi" yerine "Paşaköşkü Caddesi" ve "Merkez Taştepe Caddesi" yerine "Taştepe Caddesi".

Toplantıda, mahalle muhtarı ile küçük yaşta trafik kazasında hayatını kaybeden Yunus Emre Özkılıç'ın babası tarafından yapılan talep üzerine, İnönü Mahallesi İstasyon Camii karşısında bulunan çocuk parkına Yunus Emre Özkılıç ismi verilmesi kabul edildi. Çeşitli imar konularının da görüşüldüğü Meclis Toplantısı'nda, bazı imar maddeleri karara bağlanırken bazıları da İmar Komisyonu'na havale edildi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title