Haberler

Belediye İşçilerine Polisten Müdahale

İstanbul Büyükşehir Belediyesine Grev Kararını Asmak İçin Edirnekapı'da Toplandıktan Sonra Saraçhane'ye Yürümek İsteyen Türk -İş'e Bağlı Belediye -İş Üyesi İşçilere Polis Müdahale Etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesine grev kararını asmak için Edirnekapı'da toplandıktan sonra Saraçhane'ye yürümek isteyen Türk-İş'e bağlı Belediye-İş üyesi işçilere polis müdahale etti.

Edirnekapı'da toplanan işçiler, polisin barikat kurduğu güzergahın yanındaki caddeden 2 ayrı koldan yürüyüşe geçmek istedi. Güvenlik kuvvetleri, 2 gruba ayrılarak yürümek isteyen işçilere, biber gazı ve panzerlerden sıkılan tazyikli su ile müdahalede bulundu.

Polisin müdahalesi üzerine ilerleyemeyerek alanda yaklaşık 20 dakika daha bekleyen gruba, polislerce tekrar müdahale edildi.

Polisin, cop, tazyikli su ve biber gazıyla müdahalesi sonucu, grubun büyük çoğunluğu dağıldı. Alandan ayrılan bu kişiler, çeşitli yönlerden İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bulunduğu Saraçhane'ye ulaşmaya çalışıyor.

Bu arada, sıkılan su ve biber gazından bazı basın mensupları da etkilendi. Ayrıca, aileleriyle gelen bazı çocukların korkarak ağladıkları dikkati çekti.

Edirnekapı'da kalan küçük bir grubun bekleyişi ise sürüyor.

Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, yaşanan bu olayın ''işçilere karşı tahammülsüzlüğün göstergesi olduğunu'' söyledi.

Büyükkucak, ''İşçiler, halkı rahatsız etmeden, tek koldan yürüyerek bugün son gün olan grev kararını asmak istediler. Amaçları kamuoyu oluşturarak belediyeyi biraz daha sıkıştırıp, biraz daha zorlayarak toplu sözleşmeyi imzalamaktı ama polis şiddet uyguladı. Türk-İş olarak bu durumu şiddetle kınıyoruz'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 25 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title