Haberler

Belediye'den "Öss Sırasında Klakson Çalmayın" Uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Öss Sırasında Klakson Çalan Arabaların Öğrencilerin Konsantrasyonunun Bozduğunu Belirterek,"Sınav Var Lütfen Klakson Çalmayın" Kampanyası Başlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ÖSS'ye giren öğrencilerin motivasyonunun bozulmasını önlemek amacıyla "Sınav Var lütfen Klakson Çalmayın" adlı bir kampanya başlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ÖSS süresinde okul çevrelerinde klakson çalınmaması çağrısı yapıldı. Vatandaşların son zamanlarda "sınav sırasında okul çevrelerinde aşırı gürültü yapılıyor, çocuklarımızın dikkati dağılıyor" yönündeki eleştirilerin dikkate alındığını kaydeden açıklamada, "Sınav Var Lütfen Klakson Çalmayın" kampanyası başlatıldığı belirtti.

EĞLENCELER YERLERİNE DE "GÜRÜLTÜ YAPMAYIN" RİCASI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mesut Pektaş da bir basın toplantısı düzenleyerek, Beyoğlu, Boğaz ve Beşiktaş bölgesindeki eğlence yerleri işletmecilerie sınav öncesi ve sınav esnasında gürültü yapılmaması ricasında bulundu.

ÖĞRENCİLER ÜCRETSİZ TAŞINACAK

Sınav esnasında, İETT otobüsleri Kadıköy, Harem Otobüs Terminali, Bayrampaşa Büyük İstanbul Otogarı, Taksim Meydanı, Eminönü Meydanı ve Beyazıt Meydanı'ndan 26 ilçeye ve ilçe semt merkezlerine ücretsiz sefer yapılacak. Adaylar için ayrıca, İDO Şehir Hatları Vapurları, Tramvay ve Metro hatlarında ücretsiz ulaşım sağlanacak.

17-18 Haziran tarihlerinde, Kadıköy Vapur İskelesi, Harem Otobüs Terminali, Bayrampaşa Büyük İstanbul Otogarı, Taksim Meydanı, Eminönü Meydanı, Beyazıt Meydanı, Mecidiyeköy Meydanı, Üsküdar Meydanı ve Bakırköy Meydanı'nda öğrencilere ve ailelerine yardımcı olmak amacıyla Mobil Danışma Merkezleri kurulacak.

Toplu taşıma araçlarından faydalanamayan engelli adaylar için 10 adet asansörlü minibüs, 75 adet minibüs, 150 adet binek araç ücretsiz tahsis edilecek.

Sınav yerlerinde işportacıların satış yapmasına izin verilmeyecek, Belediye okul çevrelerindeki inşaat ve şantiye çalışmaları durdurulacak. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çamlıca, Fethipaşa, Gözdağı, Florya, Arnavutköy, Kasımpaşa, İstinye ve Beykoz'daki Sosyal tesislerde sınava giren öğrenci ve ailelerine yüzde 20 indirim yapılacak.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title