Haberler

Belediye Başkanlarından Çankırı Çıkartması

Tarihi ve Doğal Güzellikleri ile Son Dönemlerde Yerli ve Yabancı Turistlerin İlgisini Çekmeye Başlayan Çankırı, Bu Kez Belediye Başkanlarını Ağırladı.

Tarihi ve doğal güzellikleri ile son dönemlerde yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye başlayan Çankırı, bu kez belediye başkanlarını ağırladı.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç'in davetlisi olarak eşleri ile birlikte Çankırı'ya gelen Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca ve Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer, ilin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini inceleme fırsatını buldu. Tuz mağarasını gezen misafir başkanlar, mağaranın büyülü ortamına hayran kaldılar. Konuk başkanlara belediyece restore edilen Çankırı

Araştırmaları Merkezi'nde yöresel yemek ikram edildi. Yemeğin ardından misafirlere Çankırı ve ülke tarihine ışık tutacak yaklaşık 25 bin belge ve eserin bulunduğu arşiv kütüphanesinde bir sunum yapıldı. Konuk başkanlar daha sonra Çankırı'da 1000 yıldır yaşatılan yaren kültürünü Ahi Yaran Meclisi'nin düzenlediği yaren programına katılarak doyasıya yaşadılar.

Çankırı'da çok keyifli 2 gün geçirdiklerini belirten belediye başkanları, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç'e mükemmel ev sahipliği için teşekkür ederken, belediyenin yapmış olduğu çalışmaları takdirle gördüklerini, özellikle de tarihi dokuda ve kültürel alanda yapılan çalışmaları çok beğendiklerini ifade ettiler.

(MD-BÖ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title