Haberler

Belediye Başkanının Makam Aracına Saldırı Düzenleyen Suç Örgütü Çökertildi

Osmaniye'de, Kadirli İlçe Belediye Başkanı Mustafa Türkmenoğlu ile Temizlik Şirketi Müdürü Zafer Dolaz'ın İçinde Bulunduğu Makam Aracına Yapılan ve 1 Kişinin Ölümüyle Sonuçlanan Silahlı Saldırıyla İlgili 17 Kişinin Yakalandığı Bildirildi.

Osmaniye'de, Kadirli İlçe Belediye Başkanı Mustafa Türkmenoğlu ile temizlik şirketi müdürü Zafer Dolaz'ın içinde bulunduğu makam aracına yapılan ve 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırıyla ilgili 17 kişinin yakalandığı bildirildi.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Osmaniye, Kahramanmaraş, Kayseri ve Hatay'ın İskenderun ilçesinde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda, "Suç işlemek maksadıyla örgüt kurmak, liderlik-yöneticilik yapmak, örgüte üye olmak, kasten adam öldürmek, kasten adam yaralamak, güvenlik güçleriyle silahlı çatışmaya girmek, tehdit yoluyla haraç almak, uyuşturucu madde ticareti yapmak, uyuşturucu madde temin etmek, ticaretine aracılık etmek, uyuşturucu madde bulundurmak, kamu malına zarar vermek,

ruhsatsız tabanca bulundurmak, suç örgütüne yardım ve yataklık etmek, halk üzerinde korku ve panik yaratacak eylemlerde bulunmak" suçlarını işledikleri belirlenen 17 kişi yakalandı. Zanlıların ev ve işyerlerinde; 3 tabanca, 2 şarjör, 2 kurusıkı tabanca, 66 fişek ve 167 gram esrar maddesi ele geçirildi. 17 zanlı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan 15 zanlı tutuklanırken, 2 kişi tutuksuz yargılanmak üzere

serbest bırakıldı.

Emniyet Müdürlüğü'nün açıklamasında, "Organize suç örgütlerinin halk üzerinde oluşturdukları korku ve paniğe son vermek, illegal faaliyetlerini deşifre ederek suç delilleri ile birlikte adalete sevk etmek amacıyla çalışmalarımız kanundan ve yüce halkımızdan alacağımız güçle devam edecektir" denildi.

Osmaniye'de 22 Ekim 2007 tarihinde, Kadirli İlçe Belediye Başkanı Mustafa Türkmenoğlu'nun makam aracına kimliği belirlenemeyen kişilerce pompalı tüfek ve tabanca ile saldırıda bulunulmuş, araçta bulunan ve Kadirli Belediyesi'nin temizlik işlerini yürüten şirketin müdürü Zafer Dolaz (28) hayatını kaybetmiş, Başkan Türkmenoğlu ve makam şoförü Mustafa Çatalbaş ise saldırıdan yara almadan kurtulmuştu. Olayla ilgili daha önce de 7 kişi tutuklanmıştı.

(ACK-MT-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title