Haberler

Belediye Başkanı ve Ailesi SSK'yı Dolandırdı mı?

Adana'da Eşi ile Birlikte 3 Akrabasının SSK'dan 'Hayali Hizmetle Emekli' Edildiği İddia Edilen Yumurtalık İlçe Belediye Başkanı Habip Salıç İddiaları Yanıtladı.

Adana'da eşi ile birlikte 3 akrabasının SSK'dan "hayali hizmetle emekli" edildiği iddia edilen Yumurtalık İlçe Belediye Başkanı Habip Salıç, "Şayet bir yanlışlık, eksiklik ve bir suç varsa bu eşimin değil; SSK Bölge Müdürlüğü'nündür" dedi.

Salıç, yaptığı açıklamada, eşi Gülten Salıç'ın SSK'dan hayali olarak emekli edildiği iddialarının gerçek dışı olduğunu savunarak, "Öncelikle eşimin emekli olmasındaki işlemlerin hiçbir merhalesinde inisiyatifim olmamıştır. Eşimin, benim, ya da bir başka vatandaşın, SSK'daki işlemlerin nasıl yürüdüğünü bilmesi mümkün değildir. Her vatandaş gibi eşim de yasal yollardan emeklilik için müracaatını yapmış ve emekli edilmiştir. Şayet bir yanlışlık, eksiklik ve bir suç varsa bu eşimin değil; SSK Bölge

Müdürlüğü'nündür" dedi.

Son olarak, kendi soyadını taşıyan üç kişinin daha hayali hizmetle emekli edildiğinin ileri sürüldüğünü belirten Salıç, "Yumurtalık büyük bir ilçedir. İlçede binlerce Salıç soyadını taşıyan isim var. Bahsedilen isimler birinci, ikinci hatta üçüncü kuşaktan akrabam bile değildir. Hal böyle iken bu şahıslarla benim ve başkanı olduğum belediyenin irtibatlandırılması son derece çirkindir, alçakçadır" diye konuştu.

Salıç, SSK Adana Bölge Müdürlüğü'ne de çağrıda bulunarak, şunları söyledi:

"Herhangi bir vatandaşın kendi başına emekli olabilmesi mümkün değildir. Mutlaka SSK Bölge Müdürlüğü'nün bu işe dahil olması kaçınılmazdır. SSK Bölge Müdürlüğü öncelikle, suçluyu kendi içinde aramalıdır. Bize göre SSK hedef saptırıyor. SSK Bölge Müdürlüğü'ne çağrıda bulunuyorum. Bu işlemleri yapan kimdir; kimlerdir? Altına son imzayı atan amir kimdir? Varsa bir çete bunu ortaya çıkarın. Kimsenin haksız şekilde suçlanmasına müsaade etmeyin."

Habip Salıç, art niyetli yaklaşımların bir ürünü olan bu tür iddiaların, kirli merkezlerin bir saldırısı olduğunu ifade ederek, "Mesnetsiz iddialarla şahsım, belediyem ve mensubu bulunduğum partimi zan altında bırakan bu tür iddiaları ortaya atanları, şahsımla, belediyem ve partim ile ilişkilendirenleri şiddetle ve nefretle kınıyorum" diye konuştu.

(AB-AB-MEF-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title